αραιές νεφώσεις

Λάκης Λαζόπουλος: Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι τον κορονοϊό

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές ο Κουρτς μετά το σκάνδαλο με τον ακροδεξιό αντικαγκελάριο Στράχε

Αλυσιδωτές αντιδράσεις που πήραν τη μορφή «χιονοστιβάδας» στην Αυστρία μετά το σκάνδαλο Στράχε, καθώς ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε επίσης

Παναγιώτης Γιαννάκης: Δεν γίναμε ποτέ φίλοι με τον Γκάλη – Είχαμε όμως αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση (vid)
Ακρίτα κατά Μητσοτάκη: Ο κειμενογράφος του θα μπορούσε να rotate σε ψυκτικό από το Περιστέρι! (ΦΩΤΟ)

Ειδικότερα, ο Κουρτς ανακοίνωσε το Σάββατο την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και το τέλος της κυβερνητικής συνεργασίας του με το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO), που πλήττεται από σκάνδαλο διαφθοράς.

«Πρότεινα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την οργάνωση πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Κουρτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγες ώρες μετά την παραίτηση του αντικαγκελαρίου και αρχηγού του ακροδεξιού FPO Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε που κατηγορείται για συνέργεια με την Ρωσία.

Το βίντεο που «έκαψε» τον Στράχε

Νωρίτερα σήμερα, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς Κρίστιαν Στράχε του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) δήλωσε ότι παραιτείται κι ότι θα αντικατασταθεί από τον υπουργό Μεταφορών Νόρμπερτ Χόφερ, μετά την δημοσιοποίηση ενός επίμαχου βίντεο στα γερμανικά ΜΜΕ.

Το βίντεο αυτό που δημοσιοποιήθηκε χθες, δείχνει τον Στράχε να συζητάει την ανάθεση κρατικών συμβολαίων με μία γυναίκα που εμφανίζεται ως πλούσια ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη, σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη της.

Η συνάντηση αυτή, φαίνεται ότι έγινε το 2017, για την προσφορά κρατικών συμβολαίων σε μία εταιρία και με αντάλλαγμα, την πολιτική και οικονομική υποστήριξη προς τον Στράχε.

Η ανακοίνωση της παραίτησής του έγινε στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Στο βίντεο ο Στράχε εμφανίζεται καθαρά να υπόσχεται σε υποτιθέμενη ρωσίδα επιχειρηματία δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της απέναντι στο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά των νοσταλγών του ναζισμού και υπέρ της Δημοκρατίας

Την ίδια στιγμή, το μεσημέρι του Σαββάτου (18.5.2019) πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πανηγύριζαν στην Πλατεία Ballhausplatz μπροστά στο Μέγαρο της Καγκελαρίας στη Βιέννη, την παραίτηση του Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, απαιτώντας ταυτόχρονα τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Χαμός από το εξώφυλλο του Charlie Hebdo: Δείχνει τον Ερντογάν με εσώρουχα να παρατηρεί τα οπίσθια μιας μουσουλμάνας
Οργή στην Τουρκία με τη σάτιρα του Charlie Hebdo σε βάρος του Ερντογάν
«Χαστούκι» Μακρόν σε Ερντογάν: Καλεί την ΕΕ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας
Γαλλία: Νεκρά δύο παιδιά 5 και 8 ετών και δύο ακόμη άνθρωποι στο πιο τραγικό ναυάγιο σκάφους μεταναστών στη Μάγχη