Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

"Persona non grata" o Ντάισελμπλουμ! Tην παραίτησή του ζητά ο Βέμπερ: "Εχασε την εμπιστοσύνη της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς"

"Persona non grata" o Ντάισελμπλουμ! Tην παραίτησή του ζητά ο Βέμπερ: "Εχασε την εμπιστοσύνη της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς"

Ο επικεφαλής της ομάδας του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ ζήτησε ευθέως την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι ο Ολλανδός κεντροαριστερός πολιτικός δεν απολαμβάνει πλέον της εμπιστοσύνης της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Βέμπερ έγιναν στη Μάλτα, όπου ξεκινούν οι εργασίες του Συνεδρίου του ΕΛΚ, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς, του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάντως, τα «προεόρτια» του Συνεδρίου άρχισαν από χθες, με ομιλίες του προέδρου του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ και του Μ. Βέμπερ, ο οποίος έθεσε και επισήμως το θέμα εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τις δηλώσεις τις οποίες έκανε αναφορικά με τις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει το λόγο σήμερα το απόγευμα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αυριανές ομιλίες της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και των προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Αντόνιο Ταγιάνι, οι οποίοι ανήκουν επίσης στο δυναμικό της παράταξης. Στη Μάλτα άλλωστε βρίσκονται ακόμη, ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Send this to a friend