• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 20:15

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κάθετη η Bild: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τη Γερμανία για την καταβολή των αποζημιώσεων στην Ελλάδα

Ένα εκτενές δημοσίευμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις φιλοξενεί η Bild, αναφέροντας ότι η Γερμανία δεν έχει πρόθεση να δώσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα. 

Η Bild αναφέρεται σε δημοσίευμά της για την επίσκεψη του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα στις 11 και 12 Οκτωβρίου, τονίζοντας πως ο Γερμανός πρόεδρος τον έχει κλείσει κάθε συζήτηση για τις ελληνικές αξιώσεις.

O Γερμανός θα τιμήσει την μνήμη όσων αγωνίστηκαν ενάντια στην κατοχή και εκτελέστηκαν αφού θα επισκεφθεί το παλιό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου.

Αναμένεται μάλιστα να υπογραφεί συμφωνία για τη σύσταση και λειτουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, κάτι που η Γερμανία μέχρι τώρα έχει κάνει μόνο σε Γαλλία και Πολωνία.

Ωστόσο… στο δια ταύτα μάλλον δεν «ψήνονται» και πολύ, αφού όπως αναφέρει η Bild δεν υπάρχει διάθεση ικανοποίησης των Ελληνικών απαιτήσεων για αποζημιώσεις 376 δις ευρώ.

Κι αυτό γιατί ο κ. Σταϊνμάιερ δηλώνει πως και στην χώρα μας θα υποστηρίξει την πάγια γερμανική θέση, ότι δηλαδή για τη χώρα του το ζήτημα «έχει κλείσει πολιτικά και νομικά».

Send this to a friend