Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΕΘΝΗ

“Μπλόκο” από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην ισλαμική μαντίλα! Νόμιμη η απαγόρευσή της σε εργασιακούς χώρους

Πρεμιέρα με απαγόρευση έκανε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην πρώτη του απόφαση που αφορά το ζήτημα της ισλαμικής μαντήλας σε επαγγελματικούς χώρους.

Πρεμιέρα με απαγόρευση έκανε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην πρώτη του απόφαση που αφορά στο ζήτημα της ισλαμικής μαντήλας σε επαγγελματικούς χώρους.

Με αφορμή την προσφυγή δύο γυναικών από Γαλλία και Βέλγιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως ένας εσωτερικός κανόνας κάποιας επιχείρησης που απαγορεύει στους εργαζόμενους να φορούν εμφανή πολιτικά, φιλοσοφικά ή θρησκευτικά σύμβολα, δεν αποτελεί προνομιακή μεταχείριση.

Στην απόφαση, επίσης, αναφέρεται ότι «απουσία τέτοιου κανόνα, η βούληση ενός εργοδότη να λάβει υπόψη τις επιθυμίες ενός πελάτη, σύμφωνα με τις οποίες αυτός δεν θέλει πλέον να του παρέχονται υπηρεσίες από εργαζόμενη που φορά ισλαμική μαντίλα, δεν μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική προϋπόθεση δυνάμενη να αποκλείσει την ύπαρξη δυσμενούς διάκρισης».

Φρίκη: Τρία μικρά παιδιά βρέθηκαν θανάσιμα μαχαιρωμένα σε διαμέρισμα, στο Λος Άντζελες
Μετανιωμένος ο Σαρλ Μισέλ: Eχασα τον ύπνο μου μετά το «sofagate»! «Αν ήταν δυνατόν, θα επέστρεφα τον χρόνο πίσω»
Η Πριγκίπισσα της Νορβηγίας εγκαταλείπει την πατρίδα της – Ποιος είναι ο αμφιφυλόφιλος σαμάνος που της έκλεψε την καρδιά
Γαλλία – Εμβόλιο: Παρατείνουν την περίοδο μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης
Έξαλλος ο Ερντογάν: «Παγώνει» την αγορά ιταλικών ελικοπτέρων σε «αντίποινα» για τις δηλώσεις Ντράγκι
Στο Λονδίνο ο Πρίγκιπας Χάρι για την κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου – Γιατί η Μέγκαν δε βρίσκεται στο πλευρό του