Αθήνα

23 oC

σποραδικές νεφώσεις

Δήλωση - βόμβα Σοϊλού: Από Δευτέρα θα αρχίσουμε να στέλνουμε τζιχαντιστές στη Δύση

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν κανονικά στο σχέδιο για να επιστρέψουν στις χώρες απ’ όπου προέρχονται κρατούμενοι τζιχαντιστές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν κανονικά στο σχέδιο για να επιστρέψουν στις χώρες απ’ όπου προέρχονται κρατούμενοι τζιχαντιστές.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε: «Θα σας τους επιστρέψουμε κι ελπίζουμε να ξεκινήσουμε από την Δευτέρα. Ότι κι αν κάνουνε, εμείς θα τους επιστρέψουμε» και τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να μετατραπεί σε «ξενοδοχείο τζιαντιστών».

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει επίθεση στους ευρωπαίους συμμάχους της, επειδή αρνούνται να πάρουν πίσω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που είναι πολίτες τους. Όπως είπε η Σουλεϊμάν Σοϊλου: «Θα στείλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, όλα αυτά τα μέλη του ΙΚΙΛ, τους δικούς σας πολίτες, τους υπηκόους σας πίσω στην χώρα σας. Ότι κι αν κάνετε, το ξέρετε ότι είστε υπόλογοι για τους πολίτες σας. Δεν είμαστε ξενοδοχείο των τζιχαντιστών για κανέναν».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως περισσότερα από 1.150 μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει άγνωστος ο τρόπος που η Τουρκία θα στείλει πίσω σε μια χώρα κάποιον που δεν είναι πλέον υπήκοος της εν λόγω χώρας, καθώς οποιοδήποτε κράτος μπορεί εύλογα να αρνηθεί την επιστροφή ατόμου που έχει αφαιρέσει την υπηκοότητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης  τις χώρες της Ευρώπης ότι καμιά δεν στήριξε την επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία και δήλωσε ότι επρόκειτο να θέσει αυτά τα ζητήματα πολύ καθαρά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι Κούρδοι μαχητές «δεν έχουν αποχωρήσει από την περιοχή της Συρίας» και ότι «η επιχείρηση ‘Πηγή της Ειρήνης’ οπωσδήποτε θα συνεχιστεί».

Send this to a friend