Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

"Σφίγγει ο κλοιός" για τον... σύντροφο Μαδούρο! Δημοψήφισμα για την απομάκρυνσή του

"Σφίγγει ο κλοιός" για τον... σύντροφο Μαδούρο! Δημοψήφισμα για την απομάκρυνσή του

Ένα πολύ σημαντικό βήμα, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απομάκρυνση του Νίκολας Μαδούρο από την προεδρία έγινε σήμερα στη Βενεζουέλα, με την αντιπολίτευση να παίρνει την έγκριση για διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.

[adsense]

Ειδικότερα, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) της Βενεζουέλας επικύρωσε την Τρίτη τη συγκέντρωση 1,3 εκατομμυρίων υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο,  που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του συνασπισμού «Στρογγυλή Τράπεζα για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD), που έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Για το ξεκίνημα της διαδικασίας απαιτείτο η συγκέντρωση τουλάχιστον 200.000 υπογραφών.

«Έχουμε τις υπογραφές, είναι εξαπλάσιες από όσες χρειάζονται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του MUDΧεσούς Τορεάλμπα.

[adsense]

Από τη μεριά του ο πρόεδρος Μαδούρο χαρακτήρισε «άκυρο» κάθε δημοψήφισμα για την απομάκρυνσή του και απέκλεισε την ιδέα να αποτελέσει μια βάση διαλόγου με την αντιπολίτευση. «Η επιλογή ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να είναι αναιρετικό ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι μια βάση διαλόγου» με την αντιπολίτευση, δήλωσε ο βενεζουελάνος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Περισσότερο από το 30% αυτής της λίστας είναι παράνομο και αμφισβητήσιμο» και το κάλεσμα σε δημοψήφισμα είναι «άκυρο».

Send this to a friend