Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ηθοποιού

ΔΙΕΘΝΗ

Ντράγκι… από αριστερά: “Για την Ελλάδα δεν αποφασίζουν οι τραπεζίτες αλλά οι πολιτικοί – Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας”

«Η ΕΚΤ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για μια ισχυρή και αξιοπιστη συμφωνία η οποία θα είναι όχι μόνο προς το συμφέρον της Ελλάδας αλλά και προς το συμφέρον του ευρώ. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Είπε ακόμα […]

«Η ΕΚΤ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για μια ισχυρή και αξιοπιστη συμφωνία η οποία θα είναι όχι μόνο προς το συμφέρον της Ελλάδας αλλά και προς το συμφέρον του ευρώ. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Είπε ακόμα ότι “θα συνεχιστεί η βοήθεια ρευστότητας όσο είναι φερέγγυες οι ελληνικές τράπεζες”.

[adsense]

Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών ο κ. Ντράγκι στο ερώτημα αν θα υπάρξει επιμόλυνση των οικονομιών αν υπάρξει στάση πληρωμών από την Ελλάδα είπε:

«Η ΕΚΤ δεν είναι πολιτικό θεσμικό όργανο. Αυτό σημαίνει ότι δρα με υφιστάμενους κανόνες. Δεν δημιουργούμε νέους κανόνες. Ο ρόλος μας είναι διαφορετικός από εκείνων των κρατών της ευρωζώνης. Δεν θέλω να εικοτολογήσω και να πω οτι αν υπάρξει στάση πληρωμών θα υπάρξει πρόβλημα επιμόλυνσης. Δεν θελουμε όμως και να μπουμε σε αχαρτογράφητα νερά. ‘Εχουμε όλα τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις. Είναι σαφές ότι όσα συμβαίνουν δειχνουν ότι είναι ημιτελής η κατασκευή της ΕΕ και αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις ενός γεγονότος θα πρέπει να κάνουμε ένα ποιοτικό άλμα».

Στο ερώτημα του έλληνα ευρωβουλευτή Νότη Μαριά ποια θα είναι η στάση της ΕΚΤ αν η κυβέρνηση της ζητήσει την δανειοδότηση της ελληνικής δημοκρατίας για την εξόφληση των υποχρεώσεών της στο ΔΝΤ απάντησε:

«Συμφωνώ ότι η οκονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Όπως γνωρίζετε υπάρχει το άρθρο 123 της συνθήκης που λεει ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την εξόφληση δανειακής διευκόλυνσης. Η οικονομική κατάσταση φαίνεται σαν να είναι ευθύνη των θεσμών. Εγώ επανηλλειμένα έχω δώσει το ιστορικό των χρηματοπιστωτικών ροών. Επίσης έχουμε παράσχει χρηματοδότηση και στήριξη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Έχουμε και το κούρεμα που έγινε για την αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν θέλω να δώσω υπερβολική σημασία σε αυτούς του αριθμούς που έχουν ιδιαίτερο βάρος. Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα δεν σημαίνει ότι οι θεσμοί είναι σήμερα υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε στο φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου – Yπέγραψε με το χαϊδευτικό «Λίλιμπετ»
Ισραήλ: Τέλος από σήμερα οι μάσκες σε υπαίθριους χώρους
Αίγυπτος: Σχεδόν 100 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου – 50 ασθενοφόρα έσπευσαν επιτόπου
Βατικανό: Δημιούργησε ξενοδοχείο για… αστέγους (ΒΙΝΤΕΟ)
Η ΕΕ καλεί την Ρωσία να προσφέρει στον Ναβάλνι πρόσβαση σε γιατρό – Βαθιά ανησυχία
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε εστιατόριο στο Ουισκόνσιν (vid)