• Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
  • 00:07

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Εικόνα - «γροθιά στο στομάχι»: Πατέρας και κόρη αγκαλιά νεκροί στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό

Σοκ προκαλεί μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από το Associated Press και κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Σοκ προκαλεί μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από το Associated Press και κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Ένας άνδρας κείτεται νεκρός με τη μόλις 23 μηνών κόρη του στον ποταμό Ρίο Γκράντε στο νότιο Τέξας. Ο άνδρας είχε περάσει μέσα από την μπλούζα του το μωρό του για να το προστατεύσει. Το κεφάλι του κοριτσιού ακουμπά τον ώμο του πατέρα του και έχει το χεράκι της περασμένο από τον λαιμό του.

Η εικόνα έχει σοκάρει τον πλανήτη. Τραβήχτηκε από τη δημοσιογράφο Χούλια Λε Ντουθ και κυκλοφόρησε με την τοπική εφημερίδα, Λα Χορνάδα.

O πατέρας από το Ελ Σαλβαδόρ μαζί με τη μητέρα και τη 23 μηνών κόρη τους σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα από το Μεξικό στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο.

Τονίζεται ότι τις δύο τελευταίες ημέρες οι Αρχές της Πολιτείας του Τέξας ανακοίνωσαν επτά θανάτους μεταναστών συμπεριλαμβανομένων μιας γυναίκας, δύο βρεφών και ενός νηπίου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ακραίας ζέστης.

(AP Photo/Julia Le Duc)
Φωτογραφία Reuters

Send this to a friend