Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Εξελίξεις στη Γερμανία

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ νέα πρόεδρος του CDU - Ποια είναι η διάδοχος της Μέρκελ

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στο CDU μετά την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την ηγεσία του κόμματος μετά από 18 χρόνια.

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στο CDU μετά την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την ηγεσία του κόμματος μετά από 18 χρόνια.

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) αναδείχθηκε με 517 ψήφους και ποσοστό 51,75% η 55χρονη ‘Ανεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, με τον Φρίντριχ Μερτς να λαμβάνει 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%.

Συνολικά ψήφισαν 999 σύνεδροι, δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

Ποια είναι η διάδοχος της Μέρκελ

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ γνωστή και ως "Μίνι Μέρκελ" κατείχε τη θέση της Γενικής Γραμματέως του κόμματος, και διατηρεί άψογες σχέσεις με την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας. Η Άνγκελα Μέρκελ την επέλεξε για το σημαντικό αξίωμα τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν εκλέχτηκε με ποσοστό 99% από το κόμμα της. Στο παρελθόν υπήρξε πρωθυπουργός στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ και είχε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

Η ΑΚΚ, όπως την αποκαλούν τα γερμανικά Μέσα, είναι αφοσιωμένη Καθολική, έχει τρία παιδιά και λατρεύει τη χαρντ-ροκ μπάντα AC/DC.

Αν και αποτελεί προσωπική επιλογή της Μέρκελ έχει αποστασιοποιηθεί απο την πολιτική των «ανοιχτών θυρών» της Καγκελαρίου στο μεταναστευτικό, ενώ έχει ταχθεί υπέρ του αυστηρότερου ελέγχου νεαρών μεταναστών οι οποίοι ζητούν άσυλο.

Send this to a friend