Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Ελλάδα, Αιγύπτος και Κύπρος καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Τριμερής Σύνοδος

Η τριμερής καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριμερή σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Η τριμερής καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριμερή σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι δήλωσε: «Να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας, να αυξήσουμε τις επενδύσεις μεταξύ μας και τις μορφωτικές σχέσεις» και τόνισε ότι οι τρεις ηγέτες επιβεβαίωσαν τον συντονισμό μεταξύ τους σε όλους τους τομείς που αφορούν τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Χαιρετίζω τη συμφωνία να μη φορολογηθούν από τις τρεις χώρες οι επενδύσεις μεταξύ μας. Καταδικάζω όλες τις προσπάθειες εναντίον αυτών των χωρών που δημιουργούν καινούργια κρίση στην περιοχή, όπως η τρομοκρατία. Η τρομοκρατία είναι φαινόμενο που δεν πρέπει να συνδέσουμε με τη θρησκεία», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε, πως αυτή η συνάντηση αποτελεί σημαντικό μηχανισμό περιφερειακής συνεργασίας και καταδεικνύει τη βούληση των τριών χωρών για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.

«Δεδομένης της βούλησης των τριών χωρών για διεύρυνση της συνεργασίας μας, μας δόθηκε η ευκαιρία να εξετάσουμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσής της υιοθετώντας τη διακήρυξη του Καϊρου, που αποτελεί σημείο αναφοράς», τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις επενδύσεις μέσω του εκτελεστικού προγράμματος για την εφαρμογή του μνημονίου μεταξύ των οργανισμών προώθησης των επενδύσεων.

Send this to a friend