Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

ΔΙΕΘΝΗ

Εμβόλιο Pfizer: Αντιμετωπίζει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Η εταιρία επιβεβαιώνει για το εμβόλιό της, ότι είναι αποτελεσματικό και στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Η Pfizer/Biontech ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Μόλις χθες, η εταιρία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της κατά του Covid-19 ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στα παιδιά, δείχνοντας 100% αποτελεσματικότητα σε μια κλινική δοκιμή φάσης 3, στην οποία δοκίμασε το εμβόλιό της σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει τα νέα δεδομένα για το εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech, στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και σε άλλους ρυθμιστικούς φορείς «το συντομότερο δυνατό», με την ελπίδα ότι τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορέσουν να εμβολιαστούν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Κατανοούμε την επείγουσα ανάγκη της επέκτασης της εξουσιοδότησης του εμβολίου μας για χρήση σε νεότερους πληθυσμούς και έχουμε ενθαρρυνθεί από τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών από εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών», δήλωσε ο Μπουρλα σε δελτίο τύπου.

Στη δοκιμή συμμετείχαν 2.260 συμμετέχοντες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρξαν 18 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις Covid-19 στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου (placebo) και δεν επιβεβαιώθηκαν λοιμώξεις στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο, ανέφερε η εταιρεία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακοινώσει αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, είπε, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο ήταν επίσης καλά ανεκτό, με ανεπιθύμητες ενέργειες γενικά συμβατές με αυτές που παρατηρήθηκαν σε ενήλικες.

Xάρι – Μέγκαν: Με δέκα λέξεις αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο
Βρετανία: Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος
Sofagate: «Αν θέλετε να δείτε δικτάτορα, δείτε την ιστορία σας, δείτε τον Μουσολίνι» – Στα άκρα η κόντρα Ιταλίας-Τουρκία
Δολοφονία Φλόιντ: Λόγω έλλειψης οξυγόνου ο θάνατος του
Νορβηγία: Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για παραβίαση των μέτρων του κορονοϊού – Τι ποσό πλήρωσε
Johnson & Johnson: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επανεξετάζει για πιθανές θρομβώσεις το εμβόλιο της κατά της COVID-19