Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Ράμα: Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε

Ως «προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ορισμένους Έλληνες εξ όσων μετέβησαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Ως «προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ορισμένους Έλληνες εξ όσων μετέβησαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, απάντησε σήμερα σε σχόλιο συμπατριώτη του, ο οποίος του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες και «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος».

Ο συμπατριώτης του είχε ζητήσει να παρέμβει και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος».

Και ο Έντι Ράμα απάντησε μεταξύ άλλων: «Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου».

«Οι αξίες μας είναι ακριβώς εκείνες που κακώς κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Εκείνος που ήρθε να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και έφυγε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου. Και εσείς όμως μην χρησιμοποιείτε τον όρο «Greku» διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη λέξη «shqiptari!». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι «greku», αλλά πολίτες της Αλβανίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός της γείτονος.

«Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν «ντροπιάζεται» από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια» συνέχισε, για να καταλήξει: «Άθλιοι που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια».

Send this to a friend