• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 14:52

Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Επέμβαση για την απελευθέρωση των ομήρων στο Μάλι - 9 νεκροί

Επέμβαση για την απελευθέρωση των ομήρων στο Μάλι - 9 νεκροί

Δέκα τζιχαντιστές, επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό και κρατούν ομήρους. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων για την απελευθέρωσή τους.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 9 νεκρούς- επιβεβαιωμένα 3 θύματα.

Οι τζιχαντιστές άφησαν ελεύθερους μόνο μουσουλμάνους, όσους μπορούν να απαγγείλουν εδάφια από το Κοράνι! Μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα 15 άτομα. 

Σύμφωνα με το Ελιζέ,  ανάμεσα στους ομήρους είναι Γάλλοι, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κρατούνται 6 υπάλληλοι των Turkish Airlines και τουλάχιστον επτά Κινέζοι τουρίστες.  Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και το προσωπικό της Air France συνήθως χρησιμοποιεί το ξενοδοχείο για την διανυκτέρευσή του.

Οι τρομοκράτες είναι 10 και είναι όλοι οπλισμένοι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι τζιχαντιστές διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο. Ωστόσο, ο αρχηγός της Ασφάλειας είπε στο Reuters ότι στις 7 το πρωί οι ένοπλοι οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητα εισέβαλαν στο ξενοδοχείο παραβιάζοντας τις προστατευτικές μπάρες και ανέβηκαν στον 7ο όροφο.

[adsense]

Η κατάσταση ομηρίας συνεχίζεται ενώ έχουν ακουστεί και εκρήξεις. Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματίες. Τουλάχιστον 2 φύλακες του ξενοδοχείου έχουν τραυματιστεί.

Για τη νέα τρομοκρατική επίθεση ενημερώνονται αυτή την ώρα Ομπάμα και Κάμερον.

Το ξενοδοχείο μέσω του λογαριασμού του στο Twitter απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι.
 
 
 

Το γαλλικό ραδιόφωνο RFI ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισήλθαν στο ξενοδοχείο με διπλωματικά αυτοκίνητα.

Send this to a friend