
ΔΙΕΘΝΗ
Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία αναφέρθηκε στη χώρα μας, επαινώντας τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού.
«Η Ελλάδα έχει κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά στον αγώνα κατά του κορονοϊού», ανέφερε ο κ. Κουρτς και υπογράμμισε ότι η Αυστρία ενδιαφέρεται να ανοίξει τα σύνορά της προς χώρες που είναι ασφαλείς, σε κάθε περίπτωση προς Γερμανία και Τσεχία, με τις οποίες βρίσκεται σε επαφή για ένα άνοιγμα των συνόρων.
Πρόσθεσε δε πως, σε ό,τι αφορά άλλες χώρες, ενδιαφέρον έχουν όχι μόνον οι χαμηλοί αριθμοί που καταγράφονται εκεί σε σχέση με την επιδημία, αλλά και το ποιος ταξιδεύει σε αυτές τις χώρες.
«Αρχικά, η ίδια η χώρα μπορεί να είναι ασφαλής, αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο τίθεται το ερώτημα, οι Αυστριακοί που ταξιδεύουν σε αυτές τις ασφαλείς χώρες με ποιους ανθρώπους θα συναντηθούν εκεί, καθώς σε αυτές τις ασφαλείς χώρες μπορεί να έχουν ταξιδέψει και άνθρωποι από ανασφαλείς περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, «εκείνο που μπορούμε να εγγυηθούμε για την Αυστρία και που είναι προς συμφέρον του αυστριακού πληθυσμού, αλλά και των ανθρώπων που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας, είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο σε προερχόμενους από χώρες οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν επαρκώς την επιδημία και άρα αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο».
Ροή Ειδήσεων
18/02/2025 | 22:54
Τραγωδία στην Ισπανία: Μία 90χρονη πέθανε από ασιτία επειδή «έφυγε» πρώτος ο 63χρονος γιος της που την τάιζε
18/02/2025 | 22:06
Κωνσταντίνος Παντελίδης για Ρουσσέτο Δημητρόγλου: «Κάθε χρόνο στις 18 Φλεβάρη βγαίνει και λέει κάτι κακό για εμένα»
18/02/2025 | 21:55
Μαρίνα Σπανού: «Πάθαινα κρίσεις πανικού, έμπλεκα με ανθρώπους χειριστικούς στη ζωή μου κυρίως σε ερωτικό επίπεδο»

18/02/2025 | 21:44
Με αμφοτερόπλευρη πνευμονία ο Πάπας Φραγκίσκος – «Η διάθεσή του είναι καλή», λέει το Βατικανό
18/02/2025 | 21:34
Ανδρέας Μικρούτσικος: «Είμαι βράδυ γυμναστήριο και βλέπω στο βάθος μια οπτασία, ήταν η Βάνα Μπάρμπα»
18/02/2025 | 20:53
Πάνω από 50 δισ. δολάρια χρειάζονται για την ανοικοδόμηση της Γάζας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα

18/02/2025 | 14:45
Καρυστιανού για Βασίλη Καλογήρου: Έκπληκτη διαβάζω πως ανέλαβε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη
18/02/2025 | 11:20
Τη διαγραφή του Παναγιωτόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση – Έβρισε χυδαία Μητσοτάκη, ειρωνεύτηκε Ανδρουλάκη (βίντεο)
18/02/2025 | 15:34
Βασίλης Καλογήρου: Χωρίς απαντήσεις για τον θάνατό του ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση
18/02/2025 | 16:39
Ξέσπασμα Βορίδη στη Βουλή για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: Σήκω, ανόητε, να μας πεις ότι η κυβέρνηση σκότωσε έναν άνθρωπο
18/02/2025 | 15:46
Ανδρέας Μικρούτσικος: «Είμαι χαρούμενος που είμαι στο Mega, ο Πορτοσάλτε είναι ο πρώτος δεξιός ψάλτης του ΣΚΑΪ»
18/02/2025 | 11:13
«Είμαι YouTuber, ήρθα να ελέγξω την κατάσταση»: Ο Γιαννέλης πήγε στην Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης και έδωσε στους πυροσβέστες επική απάντηση! (video)
18/02/2025 | 16:30
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Η Δήμητρα Παπαδοπούλου δεν ξέρει να γράφει ωραία αστεία, δεν μου αλλάζει γνώμη κανείς»

18/02/2025 | 18:07
Παντελής Παντελίδης: Οι συγκινητικές αναρτήσεις της μητέρας του για τα εννέα χρόνια από τον θάνατό του
18/02/2025 | 17:31
Ελευθερία Πάλλα: «Όταν φτάσει αυτή η στιγμή στον Άγιο Έρωτα, όλοι θα ουρλιάξουν μπροστά στις τηλεοράσεις»
18/02/2025 | 12:30
Σπύρος Παπαδόπουλος για την απίστευτη στιγμή που ξέχασε τον γιο του σε super market: «Η Αθηνά μου είπε παιδί δεν ξαναπαίρνεις εσύ»

18/02/2025 | 07:48
Βασίλης Καλογήρου: Τα αναπάντητα ερωτήματα μετά την εύρεση της σορού του στον Τύρναβο
Σχετικά Άρθρα

Μαρτυρίες Ισραηλινών στρατιωτών: 80χρονος Παλαιστίνιος χρησιμοποιήθηκε ως ανθρώπινη ασπίδα – Τον έζωσαν με εκρηκτικά και στο τέλος δολοφονήθηκε

Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνονται πίσω από την πλάτη μας» – Αναβάλλει το ταξίδι στη Σαουδική Αραβία
