ΔΙΕΘΝΗ
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας υποβλήθηκε σήμερα «επιτυχώς» σε μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση, με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος νέας αιμορραγίας στον εγκέφαλο και αναμένεται να βγει από την εντατική αύριο Παρασκευή.
«Είναι σε τέλεια νευρολογική κατάσταση, πάει πολύ καλά» είπε για τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ο νευροχειρουργός Μάρκος Σταβάλε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο 79χρονος Λούλα θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα.
Την Τρίτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, για να αντιμετωπιστεί ένα αιμάτωμα, συνέπεια μιας πτώσης που είχε στο σπίτι του τον Οκτώβριο.
Ο προσωπικός γιατρός του, Ρομπέρτο Καλίλ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Λούλα «είναι ξύπνιος και μιλάει». Αφού επιστρέψει στην Μπραζίλια, ο πρόεδρος «θα μπορεί να ξαναξεκινήσει τη δουλειά» αλλά για την πλήρη ανάρρωσή του θα χρειαστεί να «αναπαυθεί για μερικές εβδομάδες», διευκρίνισε ο γιατρός.
Στις 19 Οκτωβρίου ο Λούλα χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού όταν έπεσε στο μπάνιο της επίσημης κατοικίας του. Λόγω του ατυχήματος αυτού ακύρωσε το ταξίδι του στη Ρωσία για τη σύνοδο των BRICS. Το πρόγραμμά του ωστόσο παρέμεινε φορτωμένο τις επόμενες ημέρες. Στις 18 και 19 Νοεμβρίου φιλοξένησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο τη σύνοδο των G20, το φόρουμ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του προέδρου Λούλα, θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του 2026.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
<>
Ροή Ειδήσεων
15/01/2025 | 19:50
Κικίλιας για Τασούλα: Με την ευγένεια και το πολύ υψηλού επιπέδου χιούμορ του, έχει καταφέρει να ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες στο Κοινοβούλιο
15/01/2025 | 19:45
Μάξιμος Μουμούρης για Κάλλας: «Έμαθα ότι η πρεμιέρα μας πήγε πολύ καλά, μπράβο μας»
15/01/2025 | 19:40
Ιάσονας Τριανταφυλλίδης για Διαμαντάκου: «Δεν μπορεί να γράφει κριτική ο καθένας, όταν δεν έχει ιδέα από μυθοπλασία»
15/01/2025 | 19:25
Μαρίνα Σταυράκη για την ψευτογιατρό που νοίκιαζε το σπίτι της: «Ήμουν θύμα εξαπάτησης»
15/01/2025 | 19:15
Κορίνα Βασιλείου: «Εντέχνως δεν υπάρχω πουθενά στην ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη, οι πληροφορίες ήταν ελεγχόμενες»
15/01/2025 | 19:10
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σχέδιο δράσης για την προστασία του τομέα της υγείας από κυβερνοεπιθέσεις
15/01/2025 | 19:00
Δωρεές από Amazon, Comcast, Netflix, Sony και Warner Bros. για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στο Λος Άντζελες
15/01/2025 | 18:45
«Βόμβες» από τη Βίκυ Καγιά: «Ήταν μέσα στο σπίτι μου, κομμάτι της οικογένειας, το δεξί μου χέρι… με πρόδωσε»
15/01/2025 | 18:40
Βραζιλία: Συνελήφθη η νύφη ως ύποπτη για τη δηλητηρίαση με αρσενικό του κέικ της πεθεράς της – Τρία θύματα
15/01/2025 | 18:32
Αττική: Συμμορία έκανε πλιάτσικο 16 φορές σε σούπερ μάρκετ – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο
15/01/2025 | 07:43
«Πρεμιέρα» για τις ανέπαφες πληρωμές σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ – Τα οφέλη για τον επιβάτη
14/01/2025 | 20:45
«Ο ιδιοκτήτης του Can Can μου έκανε δώρο τον Χριστοδουλόπουλο, να διώχνει τους καλλιτέχνες να τους παίρνουμε εμείς»
14/01/2025 | 08:16
Γιάννης Καψάλης για Μάκη Χριστοδουλόπουλο: «Ας το λύσουν μόνοι τους, εγώ και η Χαρά δεν έχουμε καμία σχέση»
15/01/2025 | 09:42