Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

(ΒΙΝΤΕΟ) Με εντολή Ερντογάν το ξύλο των σωματοφυλάκων στους Κούρδους στις ΗΠΑ; Ατάραχος παρακολουθεί τον "άγριο ξυλοδαρμό"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως παρακολούθησε δίχως να αντιδράσει το άγριο ξυλοκόπημα των Κούρδων ακτιβιστών οι οποίοι διαδήλωναν έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβη στις ΗΠΑ.

Η κατοικία του πρέσβη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ελληνική Πρεσβεία, στην Ουάσιγκτον. Η τουρκική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» έδωσε στη δημοσιότητα καινούργιο βίντεο, με το οποίο φαίνεται να αποδεικνύεται ότι ο κ. Ερντογάν όχι μόνο γνώριζε για τις βιαιότητες των μπράβων της φρουράς του, αλλά έδωσε και την εντολή. Μάλιστα, βγήκε από τη λιμουζίνα του και παρακολούθησε το ξύλο.

Το νέο βίντεο είναι αποκαλυπτικό. Τραβήχθηκε από την οδό Q και δείχνει φρουρό του Τούρκου προέδρου φαίνεται να συνομιλεί με τον κ. Ερντογάν και να δείχνει το σημείο όπου βρίσκονταν οι διαδηλωτές.

Λίγο μετά, ο επικεφαλής της φρουρός αγγίζει στην πλάτη ένα άλλο αστυνομικό και μέσα σε δευτερόλεπτα ξεκινά η βία εναντίον των Κούρδων.

Δημοφιλή