Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν αγοράζουμε τους S-400 για να τους βάλουμε σε αποθήκη- Θα τους χρησιμοποιήσουμε εάν παραστεί ανάγκη

H Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400 τους πυραύλους εδάφους – αέρος που σχεδιάζει να αγοράσει από την Ρωσία, εάν αυτό «είναι αναγκαίο», δήλωσε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

«Δεν θα αγοράσουμε τους S-400 για να τους βάλουμε σε μια αποθήκη. Θα τους χρησιμοποιήσουμε εάν παραστεί ανάγκη. Πρόκειται για ένα αμυντικό σύστημα. Τι να το κάνουμε αν δεν το χρησιμοποιήσουμε; Να εξαρτώμεθα και πάλι από τις ΗΠΑ; Εδώ και χρόνια τους το ζητάμε και η απάντηση είναι πάντα ότι δεν το επιτρέπει το Κογκρέσο. Έχουμε κουραστεί με αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Ρωσία απάντησε στην προσφορά μας με μια πολύ δελεαστική προσφορά. Είπαν ότι δέχονται ακόμη και να συμμετάσχουν σε συμπαραγωγή. Και όσον αφορά στα δάνεια, μας προσέφεραν επίσης αρκετά καλούς όρους. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου σε τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια, στην Κωνσταντινούπολη.

Send this to a friend