Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ερντογάν: Στέλνουμε στον ΟΗΕ το μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβύη- Τι κερδίσατε από την απέλαση;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραμένει ανυποχώρητος σε ότι αφορά τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραμένει ανυποχώρητος σε ότι αφορά τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας.

Όπως αναφέρει σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωστοποίησε πως το μνημόνιο συνεργασίας εστάλη στον ΟΗΕ, μετά και την επικύρωσή του από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

H τουρκική Εθνοσυνέλευση επικύρωσε τη συμφωνία την περασμένη Πέμπτη, με 293 ψήφους. Υπέρ ψήφισαν τέσσερα κόμματα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και το Καλό Κόμμα (ΙΥΙ Parti).

«Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη  και τη στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη. Θα διατηρήσουμε την ίδια αποφασιστική στάση στο θέμα της Λιβύης. Το παιχνίδι που είχε εγκαθιδρυθεί στη Μεσόγειο, χάλασε με αυτή τη συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον πρέσβη της Λιβύης αναφέροπντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιες σκανδαλώδεις αποφάσεις δεν  πρέπει να παίρνονται. Στο παρελθόν κι εμείς το έχουμε κάνει για άλλες φάσεις, όμως οι Έλληνες δεν έπρεπε να πάρουν αυτή την απόφαση σκάνδαλο».
Την ίδια ώρα, απευθυνόμενος προς την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε:«Η Ελλάδα απέλασε τον πρέσβη της Λιβύης. Τι συνέβη λοιπόν; Τι κερδίσατε με την απέλαση;».

Send this to a friend