Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Ερντογάν: «Βαρύ το τίμημα, αν κάνουμε την Αγιά Σοφιά τζαμί»

Να κλείσει οριστικά το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσπαθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του στο ισλαμιστικό κανάλι Ulke TV.

Να κλείσει οριστικά το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσπαθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του στο ισλαμιστικό κανάλι Ulke TV.

Με αφορμή την επίθεση σε τζαμιά στην Νέα Ζηλανδία, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Δεν είναι πρόβλημα για εμάς, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, αλλά τι κόστος θα έχει αυτό; Δεν βρίσκω σωστό να τα εξηγήσω εδώ αυτά, αλλά αυτό θα έχει κόστος και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι το ζητούν αυτό, να γίνει τζαμί (η Αγιά Σοφιά), σκέφτονται τι θα συμβεί σε αυτά τα τζαμιά;», ήταν τα λόγια του τούρκου προέδρου για να πει ότι η συγκεκριμένη αλλαγή καθεστώτος ίσως φέρει έντονες αντιδράσεις, ακόμη και εκδικητικές ενέργειες εναντίον τζαμιών σε όλον τον κόσμο.

«Αυτή τη στιγμή πυρπολούν, επιτίθενται σε τζαμιά, ένα σωρό πράγματα γίνονται… Τα λένε αυτά χωρίς να σκεφτούν, τα λένε χωρίς να υπολογίζουν. Να με συγχωρούν, αλλά όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν τον κόσμο. Ποιους έχουμε απέναντί μας. Γι’ αυτό ως πολιτικός ηγέτης, πριν μπω σε τέτοια παιχνίδια, κοιτάζω να μη χάσω την κατεύθυνσή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια είπε ότι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή μέσα στην Αγιά Σοφιά έχει δημιουργηθεί ένας χώρος ξεχωριστός για όποιον θέλει να πάει να προσευχηθεί και επίσης αρκετές φορές μέσα στο χρόνο διαβάζεται το κοράνι. «Για παράδειγμα έγινε μία έκθεση (στην Αγία Σοφία). Επίσης διαβάστηκε το Κοράνι. Έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή ακόμη και καθορισμένο μέρος για προσευχή», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Send this to a friend