Αθήνα

24 oC

ψιχάλες

Ερωτήματα για τον εκατομμυριούχο συνεργάτη του Πούτιν που βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον

Ερωτήματα για τον εκατομμυριούχο συνεργάτη του Πούτιν που βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον

Νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Ουάσινγκτον βρέθηκε ο ρώσος εκατομμυριούχος και συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, Μιχαήλ Λεσίν.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά σήμερα το πρωί το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, και λίγο αργότερα επιβεβαίωσε και η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ όπως αναφέρει το Russia Roday.

Στη συνέχεια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε στην οικογένειά του Λεσίν τα συλλυπητήριά του για το χαμό του συνεργάτη του και στην ανακοίνωση τονίζονταν πως η συμβολή του στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τη διαμόρφωσή τους ήταν μεγάλη και καθοριστική.

Πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας, ο Λεσίν, ο οποίος κατηγορείτο από την αντιπολίτευση ότι είχε φιμώσει τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία, βρέθηκε νεκρός μέσα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου The Dupont Circle στην αμερικανική πρωτεύουσα την Πέμπτη.

[adsense]

Οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν για τον θάνατο αυτό τη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Οι αρχές των δύο χωρών προσπαθούν να διαπιστώσουν τις συνθήκες θανάτου του Λεσίν. Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, επικαλούμενο μέλη της οικογένειας του Λεσίν μετέδωσε ότι ο 57χρονος Ρώσος υπέστη καρδιακή προσβολή.

Aπό την πλευρά της η αστυνομία της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο θάνατος αυτός που διαπιστώθηκε την Πέμπτη στη Λεωφόρο Νιού Χαμσάιρ 1500, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο The Dupont Circle, αποτελεί "το αντικείμενο έρευνας".

Ο Λεσίν φέρεται να είχε συμβάλει στην ίδρυση του Russia Today (RT), ενός αγγλόφωνου ομίλου μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση, το οποίο δηλώνει ότι θέλει να "δίνει μια εναλλακτική προοπτική στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα" με "μια ρωσική άποψη".

Ο Λεσίν είχε διατελέσει υπουργός Τύπου από το 1999 έως 2004 και στη συνέχεια σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ίδρυση του Russia Today. Το 2013 ήταν γενικός διευθυντής της Gazprom-Media, της εταιρίας συμμετοχών μέσων μαζικής ενημέρωσης του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom, θέση από την οποία παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Το τραγικό συμβάν λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είναι ιδιαίτερα τεταμένες...

Send this to a friend