• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 05:09

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έρχεται Ελλάδα ο Τραμπ! Θα κάνει… στάση στην Κρήτη προτού πάει Σιγκαπούρη

Στην αμερικανική βάση, στη Σούδα, αναμένεται να βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας μια στάση προς τον τελικό προορισμό του, που είναι η Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η «Καθημερινή», δεν πρόκειται για επίσημη επίσκεψη, αλλά για στάση του αεροσκάφους που θα τον μεταφέρει στην αμερικανική βάση στην Κρήτη, για ανεφοδιασμό. Η στάση θα γίνει στο πλαίσιο του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου προς την Σιγκαπούρη όπου και θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την Τρίτη 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πληροφορίες είναι περιορισμένες και δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφτεί και τις δυνάμεις που βρίσκονται στην βάση της Σούδας. Ωστόσο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εάν και το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου αλλάζει συνεχώς για λόγους ασφαλείας.

Πάντως, οι προετοιμασίες συγκλίνουν προς το σενάριο της ολιγόλεπτης -έστω- συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με την διοίκηση και το προσωπικό της Αμερικανικής Βάσης.

Εξάλλου, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι σίγουρα θα προσκαλέσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις Ηνωμένες Πολιτείες αν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις στη συνάντηση κορυφής στη Σιγκαπούρη.

Send this to a friend