Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

(ΒΙΝΤΕΟ) Ατύχημα σοκ στον ποδηλατικό γύρο της Πολωνίας – Σε κώμα 23χρονος ποδηλάτης

ΔΙΕΘΝΗ

Έρχονται στην Ελλάδα ο Κάρολος και η Καμίλα-Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη χώρα μας

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφθούν την Ελλάδα τον Μάιο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας από τη δεκαετία του '50.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφθούν την Ελλάδα τον Μάιο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας από τη δεκαετία του ’50.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, παρόλο που έχει επισκεφθεί περισσότερες από 190 χώρες στην περίοδο της θητείας της.

Παλαιότερα, η Sun είχε αναρωτηθεί «γιατί η βασίλισσα, που έχει ταξιδέψει στη μακρά βασιλική της θητεία σε 196 χώρες, δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, πατρίδα του συζύγου της Φίλιππου;».

Τότε ο ιστορικός, ειδικευμένος στη βασιλεία, Hugo Vickers,ανέφερε ότι ο «σνομπισμός» της Ελισάβετ προς την Ελλάδα σχετιζόταν με την κατάργηση του βασιλικού θεσμού στη χώρα. Η οικογένεια του Φιλίππου εξορίστηκε μετά τη μικρασιατική καταστροφή και κατέφυγε στη Γαλλία, όπου άλλαξαν το επίθετό τους σε σε Mountbatten.

Όπως υποστηρίζει ο Φίλιππος δεν συμπαθεί την Ελλάδα γιατί «οδήγησαν σε δίκη τον πατέρα του (πρίγκιπας Ανδρέας) και παραλίγο να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα για τις ευθύνες του στη Μικρασιατική Καταστροφή».

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τον καθορισμό της ΑΟΖ
ΗΠΑ: Η εισαγγελία Νέας Yόρκης ζητά τη διάλυση του λόμπι οπλοκατοχής! Η αντίδραση Τραμπ
Τραμπ για εκρήξεις στη Βηρυτό: Ίσως ήταν «βομβιστική επίθεση» ίσως «δυστύχημα»
Η Τουρκία απαντά με NAVTEX στη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου
Βηρυτός: Η διαδρομή του φονικού φορτίου πριν από έξι χρόνια – Πώς κατέληξε στον Λίβανο
Εκρήξεις στη Βηρυτό: Παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί νυν και πρώην αξιωματούχων του λιμένα και των τελωνείων