Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Έτοιμοι για νέο «Σοκ και Δέος» οι ΗΠΑ! Ομπάμα: Θα εξαφανίσουμε τους τζιχαντιστές…!»

Έτοιμοι για νέο «Σοκ και Δέος» οι ΗΠΑ! Ομπάμα: Θα εξαφανίσουμε τους τζιχαντιστές…!»

Μια νέα επιχείρηση «Σοκ και Δέος» αναμένεται να λάβει χώρα στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας και των ΗΠΑ φυσικά, όπως φανερώνουν οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους δεν θα υποχωρήσουν στη μάχη τους κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους και ότι θα καταδιώξουν τους ηγέτες του και θα εξαλείψουν τη χρηματοδότηση της οργάνωσης», δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος.

«Η εξόντωση (του ΙΚ) δεν είναι απλώς ένας ρεαλιστικός στόχος, θα τον πετύχουμε. Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», τόνισε ο ίδιος.

Μάλιστα, όπως είπε, «θα ήταν ήταν χρήσιμο αν η Ρωσία έστρεφε την προσοχή της στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους» και εξέφρασε την ελπίδα «η Μόσχα να συμφωνήσει σε μια αλλαγή ηγεσίας στη Συρία, κάτι που θα σημαίνει την παραίτηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ».

Send this to a friend