• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
  • 13:24

Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Φλέγεται ο Αμαζόνιος και ο Μπολσονάρου παραδέχεται: «Δεν έχουμε χρήματα να σβήσουμε την φωτιά»

Στην παραδοχή ότι δεν υπάρχουν πόροι προκειμένου να σβήσει η φωτιά που κατακαίει τον Αμαζόνιο προχώρησε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Στην παραδοχή ότι δεν υπάρχουν πόροι προκειμένου να σβήσει η φωτιά που κατακαίει τον Αμαζόνιο προχώρησε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Σε ομιλία του ο Ζαΐχ Μπολσονάρου υπογράμμισε πως η κυβέρνηση διεξάγει έρευνες σχετικά με τις πυρκαγιές. Δήλωσε επίσης πως ουδέποτε υποστήριξε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος προθέτοντας πως μιλούσε μόνο για τις υποψίες του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχουν χιλιάδες πυρκαγιές που καίνε αποδεκατίζοντας την Αμαζονία, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου και έναν προμαχώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος έχουν αυξηθεί κατά 83% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, σύμφωνα με την INPE, την υπηρεσία διαστημικών ερευνών της Βραζιλίας.

Αυτή η κυβερνητική υπηρεσία έχει καταγράψει 72.843 πυρκαγιές, τον μεγαλύτερο αριθμό από το 2013 που άρχισαν να τηρούνται αρχεία. Περισσότερες από 9.500 χιλιάδες εντοπίσθηκαν από δορυφόρους μόνον από την περασμένη Πέμπτη και μετά. Χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου εξόργισε τους οικολόγους διατυπώνοντας αβάσιμες κατηγορίες ότι μη κυβερνητικές οργανώσεις βάζουν τις φωτιές από θυμό επειδή περιέκοψε τη χρηματοδότησή τους.

Την ίδια ώρα, κορυφαίο στο Twitter είναι το hashtag #PrayforAmazonas, όπου εκφράζεται η παγκόσμια οργή.

Send this to a friend