Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Φως στο σκάνδαλο με την πορνοστάρ: O Τραμπ παραδέχτηκε ότι έδωσε τα χρήματα που κατέληξαν στην Ντάνιελς

Ο Τραμπ παραδέχτηκε στην Υπηρεσία Κυβερνητικής Δεοντολογίας ότι έδωσε πέρυσι περισσότερα από 100.000 δολ στον πρώην δικηγόρο του Μάικλ Κόεν.

Σήμερα δημοσιεύτηκε η δήλωση οικονομικών συμφερόντων, που φέρει την υπογραφή του Τραμπ. Αν και δεν περιγράφει τον λόγο ή τον αποδέκτη της αρχικής πληρωμής, ο δικηγόρος έχει παραδεχτεί ότι πλήρωσε με το ποσό των 130.000 δολαρίων την Ντάνιελς λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές προκειμένου να μην μιλήσει για τη σχέση της με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο νέος προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, έχει παραδεχτεί ότι ο Τραμπ πλήρωσε στον Κόεν 130.000 δολάρια, όμως ο Τραμπ είχε υποστηρίξει τον Απρίλιο ότι δεν γνώριζε τίποτα και είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει διαπραχθεί οποιοδήποτε αδίκημα, όπως παραβίαση του νόμου που καθορίζει τη χρηματοδότηση μιας προεκλογικής εκστρατείας.

Αν και είχε ειπωθεί ότι  πληρωμή προς τον Κόεν θα έπρεπε να έχει περιληφθεί στη δήλωση που υπέβαλε ο Τραμπ τον Ιούνιο του 2017, τελικά η πληρωμή συμπεριλήφθηκε στη φετινή δήλωση και όπως φαίνεται ο Τραμπ "τον αποζημίωσε πλήρως", καθώς ο δικηγόρος φέρεται να πήρε 100.001-250.000 δολαρίων, χωρίς τόκους.

Σύμφωνα με τη δήλωση του το 2017 ο Τραμπ είχε εισόδημα άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων από το Μαρ-α-Λάγκο, το ιδιωτικό κλαμπ του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας και περισσότερα από 15 εκατομμύρια από το γκολφ κλαμπ στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι. Σημειώνεται ότι η ετήσια δήλωση "πόθεν έσχες" του προέδρου περιέχει κάποιες πληροφορίες για τα οικονομικά του, όμως ο Τραμπ συνεχίζει να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του.

Send this to a friend