Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

ΔΙΕΘΝΗ

Κυνικό ξεκαθάρισμα από Μοσκοβισί: «Game over» αν…

Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να «κλείσουμε» μία οριστική συμφωνία με την Ελλάδα την Κυριακή, ζητά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποιώντας όμως ότι αν η λίστα που υποβληθεί απόψε δεν γίνει αποδεκτή, τότε θα έχουμε «game over». «Αν ο Τσίπρας αποτύχει να υποβάλει αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων απόψε, το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα […]

Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να «κλείσουμε» μία οριστική συμφωνία με την Ελλάδα την Κυριακή, ζητά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποιώντας όμως ότι αν η λίστα που υποβληθεί απόψε δεν γίνει αποδεκτή, τότε θα έχουμε «game over».

«Αν ο Τσίπρας αποτύχει να υποβάλει αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων απόψε, το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν», γράφει ο Πιέρ Μοσκοβισί, σε μια πρωτόγνωρα σκληρή γλώσσα για τον ίδιο.

«Το παράθυρο για να κλείσει μια συμφωνία με την Ελλάδα κλείνει οριστικά την Κυριακή. Πρέπει να επωφεληθούμε από τον χρόνο που μένει.
Αυτή η συμφωνία είναι απαραίτητη. Ολοι έχουν συνείδηση του στοιχήματος, δεν χρειάζεται να το θυμίσω. Η Κομισιόν μελέτησε όλα τα σενάρια, ακόμη και το χειρότερο: είχαμε καθήκον να το κάνουμε, σε περίπτωση που συνέβαινε. Αλλά εμείς θέλουμε μόνο ένα σενάριο, και κατά συνέπεια σε αυτό μόνο το σενάριο επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας. Αυτό το σενάριο είναι εκείνο μιας Ελλάδας στερεά συνδεδεμένης στην ευρωζώνη, η οποία δεσμεύεται σοβαρά να μεταρρυθμιστεί, με τη βοήθεια των εταίρων της.Κάθε άλλο σενάριο είναι μια συλλογική αποτυχία: το αρνούμαι κατηγορηματικά», γράφει χαρακτηριστικά, σε φορτισμένο ύφος.

Όπως εξηγεί, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα, η εν λόγω συμφωνία είναι απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση για την Ελλάδα. «Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη» τονίζει, προσθέτοντας ότι «σε αυτό έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας».

«Κάθε άλλο σενάριο θα συνιστά μία συλλογική αποτυχία» συμπληρώνει ο κ. Μοσκοβισί.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίτευξη της συμφωνίας, εξηγεί ότι για να καταστεί εφικτός ο συμβιβασμός απαιτούνται τρία συστατικά: η δέσμευση, η πολιτική βούληση και ο ρεαλισμός.

«Η Αθήνα έχει μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα της. Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει σωστά, τότε το παιχνίδι θα τελειώσει (Game Over) και όλα θα χαθούν» τονίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

 

Xάρι – Μέγκαν: Με δέκα λέξεις αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο
Βρετανία: Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος
Sofagate: «Αν θέλετε να δείτε δικτάτορα, δείτε την ιστορία σας, δείτε τον Μουσολίνι» – Στα άκρα η κόντρα Ιταλίας-Τουρκία
Δολοφονία Φλόιντ: Λόγω έλλειψης οξυγόνου ο θάνατος του
Johnson & Johnson: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επανεξετάζει για πιθανές θρομβώσεις το εμβόλιο της κατά της COVID-19
Νορβηγία: Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για παραβίαση των μέτρων του κορονοϊού – Τι ποσό πλήρωσε