Αθήνα

18 oC

αραιές νεφώσεις

Γερμανία: Xωριό 102 κατοίκων, θα δεχθεί 750 πρόσφυγες

Γερμανία: Xωριό 102 κατοίκων, θα δεχθεί 750 πρόσφυγες

Ο λόγος για ένα μικρό γερμανικό χωριό με μόλις 102 κατοίκους που "χωρίς καμία υποδομή" υποχρεούται να φιλοξενήσει 750 πρόσφυγες, καθώς η χώρα αγωνίζεται να παρέχει καταφύγιο σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που περνούν τα σύνορα της.

Συγκεκριμένα το Sumte, όπως ονομάζεται, είναι ένας οικισμός από αγροτικά σπίτια στην Κάτω Σαξονία, χωρίς μαγαζιά, χωρίς σχολείο και δίχως αστυνομικό τμήμα, και θα δει την πρώτη ομάδα προσφύγων να φτάνει τη Δευτέρα.

Η αύξηση του πληθυσμού στο χωριό μέχρι το βράδυ, αναμένεται να εκτοξευτεί στο 700%.

Ο Δήμαρχος του Sumte, Christain Fabel, δέχθηκε ένα mail, το οποίο του καθιστούσε σαφές ότι το χωριό θα δεχθεί 1.000 αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα όμως με τους New York Times, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στη συνέχεια, καθώς με αυτό τον όγκο ανθρώπων θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο τοπικό σύστημα συλλογής λυμάτων.

Ο κ Fabel δήλωσε στους New York Times ότι ο ίδιος και η σύζυγός του αρχικά θεώρησαν ότι κάποιος τους έκανε πλάκα. Δε μπορούσε να πιστέψει ότι το χωριό θα υποχρεούνταν να στεγάσει έναν αριθμό αιτούντων άσυλο 10 φορές μεγαλύτερο από τον αριθμό των χωρικών.

«Έχουμε μηδενική υποδομή εδώ», είπε ο κ Fabel. «Οι δημόσιες μεταφορές γίνονται μετά βίας».

Σε έκτακτη συνάντηση, οι χωρικοί παρότρυναν για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο χωριό, ενώ κάποιοι κάτοικοι ζήτησαν φύλαξη 24 ώρες την ημέρα και δημιουργία μιας αστυνομικής μονάδας για την παρακολούθηση των προσφύγων. Οι προτάσεις απορρίφθηκαν από τον επικεφαλή της αστυνομίας στην περιοχή, Matthia Oltersdorf, ο οποίος είπε ότι η πρόταση ήταν «υπερβολική».

 

Send this to a friend