Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Για μια μπλούζα! Η αγάπη για τον Μέσι έγινε εφιάλτης για ένα 7χρονο αγοράκι

Τα «15 λεπτά φήμης» που γνώρισε ένα αγοράκι από το Αφγανιστάν κατέληξαν να γίνουν κόλαση για την οικογένειά του.

 

 

Τα «15 λεπτά φήμης» που γνώρισε ένα αγοράκι από το Αφγανιστάν κατέληξαν να γίνουν κόλαση για την οικογένειά του.

 

 

Η ιδέα να εμφανιστεί στο διαδίκτυο με με τη φανέλα του Μέσι φτιαγμένη από πλαστική σακούλα δεν άρεσε στους Ταλμπάν με αποτέλεσμα η οικογένειά του να αναγκαστει να αφήσει το σπίτι της.

Το αγοράκι,  ο Μουρτάζα Αχμάντι, ηλικίας επτά ετών σήμερα, έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ πριν από δύο χρόνια όταν ο αδελφός του τού έφτιαξε μια μπλούζα από μια πλαστική σακούλα στα χρώματα του μπλε και του άσπρου με το όνομα του Μέσι και τον αριθμό 10 που φέρει στη φανέλα του.

Όμως, η ξαφνική φήμη που απέκτησε τού απέφερε μια συνάντηση με το ίνδαλμά του αλλά προκάλεσε προβλήματα στην οικογένειά του, που είναι μέλη της μειονοτικής εθνότητας των Χαζάρα, στον τομέα Τζαγκόρι της κεντρικής επαρχίας Γκάζνι.

«Ο Μουρτάζα έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο και δεν μπορούσαμε να περπατάμε ελεύθερα και να πηγαίνουμε οπουδήποτε. Ο Μουρτάζα και τα άλλα μου παιδιά δεν μπορούσαν να πάνε στο σχολείο», είπε η μητέρα του Σαφίκα Αχμάντι από το σπίτι στην Καμπούλ όπου διαμένει η οικογένεια.

«Στη διάρκεια της νύχτας ύποπτοι άνδρες περπατούσαν κοντά στο σπίτι μας και όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο χωριό μας αποφασίσαμε να φύγουμε.»

Η Γκάζνι, που βρίσκεται περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο νότια της πρωτεύουσας Καμπούλ, ήταν το θέατρο έντονων μαχών φέτος. Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν για λίγο την πόλη Γκάζνι τον Αύγουστο και σφοδρές μάχες σημειώθηκαν στην Τζαγκόρι, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Η κατάσταση της ασφάλειας δεν είναι καλή και φοβάμαι να βγω έξω», είπε ο Μουρτάζα. «Θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής όπως ο Μέσι και θέλω να μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο.».

Send this to a friend