• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 00:29

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέα επίθεση Γιλντιρίμ: «Αυτό που έκανε η Ελλάδα με τους "8" δε συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας»

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για το θέμα των "8" Τούρκων αξιωματικών εξαπέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς, ανέφερε ότι η Τουρκία «πάγωσε» την διμερή συμφωνία με την χώρα μας ως αντίποινα για την απελευθέρωση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, με τον κ. Γιλντιρίμ να συνεχίζει την επιθετική ρητορική εναντίον της Αθήνας.

«Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα», είπε ο κ. Γιλντιρίμ. «Άφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρ’ όλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Οι οκτώ αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι στις αρχές της εβδομάδας, μετά την παρέλευση του 18μηνου κράτησής τους.

Φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε κρυφό καταφύγιο ή καταφύγια, μετά και την προειδοποίηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να τους απαγάγει από ελληνικό έδαφος.

Send this to a friend