Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

H ανταποκρίτρια της Liberation απαντά στον Μπάμπη Παπαδημητρίου για τα «χασίσια στο Μαξίμου»

H γαλλική εφημερίδα Liberation δημοσίευσε άρθρο για τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέροντας πως κέρδισε τις εκλογές χάρη στην υποχώρηση των ποσοστών δημοτικότητας του προκατόχου του και όχι χάρη στον ενθουσιασμό προς το πρόσωπό του.

H γαλλική εφημερίδα Liberation δημοσίευσε άρθρο για τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέροντας πως κέρδισε τις εκλογές χάρη στην υποχώρηση των ποσοστών δημοτικότητας του προκατόχου του και όχι χάρη στον ενθουσιασμό προς το πρόσωπό του.

Το άρθρο με τίτλο «Δυναστεία Μητσοτάκη: Ο μικρός Κούλης καλείται να κυβερνήσει» υπογράφει η Μαρία Μαλαγαρδή, ανταποκρίτρια της Liberation στην Αθήνα.

Αναφέρεται στην επιστροφή των πολιτικών δυναστειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με «το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις», ενώ σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στοίχημα να αποβάλλει το υποκοριστικό «Κούλης», εξηγώντας πως το όνομα προέρχεται από το «Κυριακούλης», δηλαδή «μικρός Κυριάκος», κάτι που έχει εδραιωθεί στη φαρέτρα των πολιτικών του αντιπάλων.

«Εκλεγείς χάρη στην υποχώρηση των ποσοστών δημοτικότητας του προκατόχου του και όχι χάρη στον ενθουσιασμό προς το πρόσωπό του, δεν πρέπει να ξεχνά ότι από την έναρξη της κρίσης, οι Έλληνες είναι έτοιμοι να καταστρέψουν την καριέρα όλων των αρχηγών που τους γεμίζουν με υποσχέσεις προτού τελικά τους προδώσουν. Κανείς δεν παρέμεινε στην εξουσία έως τέλους, με τον Τσίπρα να είναι ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει [σχεδόν] την θητεία του», καταλήγει το άρθρο.

Στην εκπομπή του Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου σχολιάζοντας το άρθρο της Liberation, ανέφερε ότι «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

Μαρία Μαλαγαρδή

Η απάντηση της ανταποκρίτριας Μαρίας Μαλαγαρδή

Μέσω του ραδιοφώνου News24/7 και με άρθρο της στην Liberation η Μαρία Μαλαγαρδή απάντησε στον Μπάμπη Παπαδημητρίου, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις γελοιότητες, ενώ αναφέρθηκε και στην επίθεση του δημοσιογράφου και του ΣΚΑΙ κατά της κυβέρνησης.

Το άρθρο που αναρτήθηκε σήμερα στη liberation

Send this to a friend