Αθήνα

 

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Προαστιακός: Στραβωμένες ράγες στο δρομολόγιο Πάτρα – Ρίο – Εκκενώθηκε τρένο
tourkia simaia oikonomia

ΔΙΕΘΝΗ

H Δύση προειδοποιεί την Τουρκία για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα

Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα το βράδυ τους πολίτες τους στην Τουρκία να είναι σε “επαγρύπνηση” απέναντι στον κίνδυνο επιθέσεων που μπορεί να γίνουν ως αντίποινα για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου στη Σουηδία και τη Δανία κατά τη διάρκεια αντιτουρκικών διαδηλώσεων.

“Υπό το φως των πρόσφατων συμβάντων με το κάψιμο του Κορανίου, η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της για το ενδεχόμενο πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον χώρων λατρείας ως αντίποινα στην Τουρκία”, ανακοινώνει η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

“Οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να επιτεθούν χωρίς να προειδοποιήσουν και να στοχεύσουν χώρους λατρείας στους οποίους συχνάζουν οι Δυτικοί”, εκτιμά η πρεσβεία.

Η αμερικανική διπλωματική αποστολή συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να παραμένουν σε “επαγρύπνηση, να αποφεύγουν την πολυκοσμία και να κρατούν χαμηλό προφίλ”.

Την ίδια ώρα, η γαλλική διπλωματική αποστολή στην Άγκυρα έστειλε παρόμοιο μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πολίτες της που βρίσκονται στη χώρα αυτή, αναφερόμενη στην προειδοποίηση των ΗΠΑ.

“Ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία παραμένει υψηλός, όπως υπενθυμίζει η προειδοποίηση που εξέδωσε για λόγους ασφαλείας η πρεσβεία των ΗΠΑ την 27η Ιανουαρίου 2023, οι Γάλλοι που διαμένουν ή διέρχονται από την Τουρκία, καλούνται να βρίσκονται σε μέγιστη επαγρύπνηση, ιδιαιτέρως στους χώρους συγκέντρωσης που είναι πιθανό να συχνάζουν ξένοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας”.

Η ανακοίνωση αυτή επρόκειτο να αναρτηθεί απόψε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών και σε αυτή της πρεσβείας της Γαλλίας στην Άγκυρα, διευκρίνισε διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Γερμανία και η Ιταλία προειδοποίησαν επίσης τους πολίτες τους για τον κίνδυνο επιθέσεων.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Στοκχόλμη και σήμερα στην Κοπεγχάγη κατά τη διάρκεια των οποίων αντίτυπα του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, κάηκαν από έναν εξτρεμιστή που ισχυρίζεται ότι διαμαρτύρεται κατ΄αυτόν τον τρόπο για το βέτο της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα μπλοκάρει από τον Μάιο τη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με την ένταξη της χώρας αυτής, όπως και της Φινλανδίας, απαιτώντας από τη Στοκχόλμη την έκδοση Κούρδων προσφύγων τους οποίους θεωρεί “τρομοκράτες”.

Τα περιστατικά αυτά καταγγέλθηκαν και καταδικάστηκαν από τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών και από τις δυτικές πρωτεύουσες, κυρίως από την Ουάσινγκτον.

Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Σουηδία δεν μπορεί να υπολογίζει πλέον στη “στήριξη” της Τουρκίας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν επίσημα.

Ροή Ειδήσεων

koutsoumpas 0104

01/04/2023 | 16:31

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ατάκα «αυτοί είστε», η οικογένειά του και η… καθηγήτρια Γαλλικών!

01/04/2023 | 16:17

Παιδεία: Πηγή Δημιουργίας και Προόδου

01/04/2023 | 16:07

Δημοσκόπηση Marc: Αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες στην πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό

01/04/2023 | 15:30

Πρωταπριλιά: Αναστάτωση με την ανάρτηση του Τσελέντη για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

01/04/2023 | 15:18

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 15χρονο που κατηγορείται για βιασμό 12χρονου

01/04/2023 | 14:59

Κωστής Σαββιδάκης: «Θα έπρεπε οι γυναίκες να μην είναι τόσο δυναμικές απέναντι στους άντρες»

01/04/2023 | 14:47

Ο Δημητρίου μιλά πρώτη φορά για το διαζύγιό του από την Ζουγανέλη: Έπεσα και εγώ στον κανόνα- Γίνεται να ξε-ερωτευτείς

01/04/2023 | 14:33

Χρίσλα Γεωργακοπούλου για Νίκο Μουτσινά: «Φριχτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν κακά σχόλια, δεν είναι οι εκπομπές»

01/04/2023 | 14:09

Συναγερμός για πυροβολισμούς στο Μαρκόπουλο: Τραυματίστηκε 27χρονος από τα πυρά

01/04/2023 | 13:52

Η πληρωμένη απάντηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου σε γυναίκα που χαρακτήρισε «παρείσακτο» το παιδί της

01/04/2023 | 13:36

Μάριος Αθανασίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα δικά μου οράματα»

01/04/2023 | 13:15

Αλέξης Τσίπρας από Αγία Παρασκευή: Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία
kougias

01/04/2023 | 13:02

Ποιος Μπισμπίκης; Ο Αλέξης Κούγιας χόρεψε επικό ζεϊμπέκικο στον Νίκο Μακρόπουλο

01/04/2023 | 12:51

Μελίνα Νικολαΐδη: Απόλαυσε τον Βασίλη Μπισμπίκη στο θέατρο μαζί με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη

01/04/2023 | 12:37

Μητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη στον Έβρο ο καθένας θα μπαίνει όπως θέλει – Ο Τσίπρας δεν θα συνεχίσει το έργο
Δυο εκτροχιασμοί τρένων στην Ελβετία – Πολλοί τραυματίες
Το τουρκικό κοινοβούλιο κύρωσε το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
screenshot 2023 02 10 095919
Τραγωδία στις ΗΠΑ: 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε το 16 μηνών αδελφάκι του
42 16783402 custom 3aa800ec2ead1cc14765a84b0ec98e8b7e344bec s1100 c50
Ισχυρισμοί που σοκάρουν: «Ο Κερτ Κομπέιν δολοφονήθηκε»
biblio mageirikis
1η Απριλίου: Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου
tourkia seismos new 2xr 1280x720
ΟΗΕ: Συγκεντρώθηκαν μόλις 268 εκατ. δολάρια για τη βοήθεια στους σεισμοπαθείς στην Τουρκία