
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ζήτησε νωρίτερα από τις ΗΠΑ να δείξουν… κατανόηση για μια πιθανή νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, αφότου η Ουάσινγκτον εξέφρασε την «σθεναρή αντίθεσή της» σε μια τέτοια κίνηση.
Η Τουρκία απειλεί εδώ και μήνες με νέα εισβολή στη βόρεια Συρία και ενέτεινε τις προετοιμασίες τον περασμένο μήνα μετά από μια φονική βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, για την οποία κατηγόρησε Κούρδους μαχητές.
«Οι ΗΠΑ μας ζήτησαν να επαναξιολογήσουμε. Τους διαβιβάσαμε τις ευαισθησίες και τις σκέψεις μας και τους ζητήσαμε να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Τονίσαμε ότι πρέπει να μας καταλάβουν», ανέφερε ο Ακάρ σε δημοσιογράφους.
Ακόμη, η Άγκυρα ζήτησε από συμμαχικές της χώρες που έχουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία να μην επιτρέψουν σε τοπικές πολιτοφυλακές να χρησιμοποιούν τις σημαίες και τις στολές τους, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. «Τους υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να κρατήσουν τους τρομοκράτες μακριά και εν τέλει να διακόψουν τους δεσμούς τους με τρομοκρατικές οργανώσεις», σημείωσε.
Η Τουρκία θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που έχει ηγετική παρουσία στις σύμμαχες με τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ως συριακή πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης PKK και χαρακτηρίζει και τις δύο οργανώσεις (YPG, PKK) τρομοκρατικές.
Το PKK θεωρείται επίσης τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το PKK και οι SDF έχουν αρνηθεί ότι εμπλέκονται στη βομβιστική επίθεση στις 13 Νοεμβρίου σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην Κωνσταντινούπολη.
Χθες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν γνωστοποίησε ότι εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό του Ακάρ τη «σθεναρή αντίθεσή του» σε νέα τουρκική χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Συρία, εκφράζοντας ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στην περιοχή των συνόρων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.
Ροή Ειδήσεων
05/02/2023 | 23:31
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»-Αρναούτογλου: Πρόσκαιρη η ύφεση των φαινομένων στην Αττική- Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

05/02/2023 | 23:15
Σπανός: Πήρα τηλέφωνο τον Μελισσανίδη και μού είπε πως πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι για να πάρει το πρωτάθλημα
05/02/2023 | 23:07
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0: Καλύτερος ο «Δικέφαλος» αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν Πασχαλάκη! Καθυστέρησε το παιχνίδι για πανό για τον Μαρινάκη
05/02/2023 | 23:03
Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος – Ματαιώθηκε παράσταση του Καπουτζίδη

05/02/2023 | 22:53
ΑΕΚ: Να παίξουμε με πιο κοντά τέρματα; Να παίξουμε 5Χ5; Να παίξουμε αντικανονικά σε τελική ανάλυση;
05/02/2023 | 22:39
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ και τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν απόψε (05/02)
05/02/2023 | 22:25
Μαίρη Συνατσάκη: «Α ρε φασόλι άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα»-Η συγκινητική φωτογραφία με την κόρη της αγκαλιά!

05/02/2023 | 22:12
Καλάβρυτα: Νεαρός βγήκε με κοντομάνικο μες στα χιόνια! «Έτσι είμαι χειμώνα-καλοκαίρι, δεν αρρωσταίνω ποτέ»
04/02/2023 | 10:13
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πότε θα αρχίσει να χιονίζει στην Αττική – Αυτές είναι οι τελευταίες προβλέψεις
04/02/2023 | 15:39
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μηνύματα 112 σε Αττική, Εύβοια, Β. Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα και Βοιωτία– Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων
04/02/2023 | 21:36
Χιόνια στην Αττική: Πότε θα αρχίσει να χιονίζει και σε ποιες περιοχές θα το «στρώσει»
04/02/2023 | 16:06
Υποχρεωτικά αντιολισθητικά μέσα σε όλα τα αυτοκίνητα στο οδικό δίκτυο αλλιώς πρόστιμο 80 ευρώ – Οι οδηγοί πρέπει να ξέρουν τα βάζουν μόνοι τους!

05/02/2023 | 12:48
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική λόγω χιονιά – Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια Αττική
05/02/2023 | 22:39
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ και τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν απόψε (05/02)
04/02/2023 | 19:27
Σπύρος Παπαδόπουλος: Είχα ξεχάσει τον γιο μου μέσα στο καρότσι, στο σούπερ μάρκετ-Γύρισα σπίτι μόνο με τα ψώνια

04/02/2023 | 16:55
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε Ωρωπό και Μαραθώνα τα πρώτα χιόνια στην Αττική το πρωί της Κυριακής – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει στη συνέχεια
04/02/2023 | 16:29
Τσιτσιπάς: Σκεφτόμουν τους πιλότους την ώρα του αγώνα. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος
04/02/2023 | 22:53