Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Η απάντηση Μέρκελ για το τρέμουλο: «Μπορώ να εκτελώ κανονικά τα καθήκοντά μου»

Για το θέμα της υγείας της μίλησε η Καγκελάριος της Γερμανίας, στην ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου.

Για το θέμα της υγείας της μίλησε η Καγκελάριος της Γερμανίας, στην ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου.

«Είμαι σε θέση να εκτελέσω τα καθήκοντά μου.Ενδιαφέρομαι πολύ για την υγεία μου», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Μετά το τέλος της θητείας μου, «ελπίζω ότι θα υπάρξει άλλη ζωή» . Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε στη συνέχεια ότι η Βρετανία θα παραμείνει εταίρος ακόμα και αν δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με τον διάδοχο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα εξαρτηθεί από το πώς εκείνος θα προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης αναφέρθηκε στις δύο κυρίες από το κόμμα της που έκλεψαν τις εντυπώσεις τις προηγούμενες ημέρες, ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον διορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ηγεσία της Κομισιόν, αλλά και της Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ στο υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, υποσχέθηκε συμφωνία για το κλίμα μόλις συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο στις 20 Σεπτεμβρίου:

Ερωτηθείσα για τα άσχημα ποσοστά δημοτικότητας του κόμματος CDU, η Μέρκελ εξήγησε ότι δεν λυπάται που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μαζί με την «AΚΚ», όπως είναι εν συντομία το όνομα της Ανεγκρέτ, θα μπορέσουν να ενισχύσουν τα ποσοστά του κόμματός της.

Πάντως λίγο πριν ξεκινήσει η θερινή συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, δημοσκόπηση του γερμανικού δικτύου ZDF έδειξε ότι, μόλις το 19% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Μέρκελ έπρεπε να δώσει εξηγήσεις στους συμπολίτες της για την κατάσταση της υγείας της.Για το 80%, η υγεία της Μέρκελ είναι ένα καθαρά προσωπικό της θέμα.

Send this to a friend