• Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου
  • 13:21

Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνά την περιουσία της οικογένειας Λεπέν!

Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνά την περιουσία της οικογένειας Λεπέν!

Δεν έφτανε το στραπάτσο των περιφερειακών εκλογών, στο β’ γύρο των οποίων δεν κέρδισε ούτε μια περιφέρεια, τώρα η Λεπέν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη δικαιοσύνη!

Και αυτό διότι η περιουσία του ιδρυτή του ακροδεξιού κόμματος Ζαν Μαρί Λεπέν και της κόρης του Μαρίν Λεπέν, η οποία ηγείται του κόμματος, μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών. Η Οικονομική Αρχή της Γαλλίας ενημέρωσε τους εισαγγελείς για ανακριβή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και από τους δύο τους, που πλέον κινδυνεύουν με κυρώσεις.

«Υπάρχει σοβαρή αμφιβολία για την πληρότητα, την ακρίβεια και την ειλικρίνεια των δηλώσεών τους, εξαιτίας της προφανούς υποτίμησης της αξίας των ακινήτων που ανήκουν στα δύο μέλη της οικογένειας Λεπέν», ανέφερε η ανακοίνωση της Ανώτατης Αρχής διαφάνειας για τον δημόσιο βίο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αρχής, οι Λεπέν υποτίμησαν την περιουσία τους κατά το ένα τρίτο- που αντιστοιχεί σε περίπου 1 εκατ. ευρώ για τον πατέρα και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την κόρη.

[adsense]

Αμφότεροι θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως 45.000 ευρώ, τρία χρόνια φυλάκισης και αποκλεισμό 10 ετών από τα κοινά. Η Ανώτατη Αρχή έκρινε ότι είναι αναγκαίο να ειδοποιήσει τους οικονομικούς εισαγγελείς για αυτά τα δεδομένα, τα οποία ενδεχομένως να αποτελούν ποινικά αδικήματα, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Τόσο ο Ζαν Μαρί Λεπέν όσο και η κόρη του Μαρίν, που τον διαδέχθηκε στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου του 2011, είναι ευρωβουλευτές και για αυτό πρέπει να δηλώνουν δημόσια την περιουσία τους.

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι θα κάνει ένσταση στην απόφαση, καταγγέλλοντας «συστηματική και εξωφρενική πρόθεση για πρόκληση ζημίας». Ο πατέρας της από την πλευρά του έκανε λόγο για «παρενόχληση των επικριτών της κυβέρνησης και του καθεστώτος». Ο 87χρονος Ζαν Μαρί Λεπέν κατηγορείται ότι απέκρυψε έναν λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα και χρυσό που κατέχει, κάτι που ήδη οδήγησε σε προκαταρκτική έρευνα για φοροδιαφυγή, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο.

Send this to a friend