Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Guardian απολογείται για το προκλητικό πακέτο διακοπών στην Ελλάδα

Έντονες υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα οι αντιδράσεις που προκάλεσε το πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, που διαφήμιζε η εφημερίδα Guardian σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Political Tours, το οποίο αποσύρθηκε και ανάγκασε τον όμιλο της Guardian να απολογείται επισήμως.

Συγκεκριμένα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Guardian συνεργαζόταν με το Political Tours σε ένα δοκιμαστικό εγχείρημα, το οποίο περιλάμβανε ένα ταξίδι στην Ελλάδα που αφορούσε ανθρώπους οι οποίοι ήθελαν μία βαθύτερη κατανόηση του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου της χώρας.

Έχουμε τώρα ακυρώσει αυτό το εγχείρημα και απολογούμαστε για την προσβολή που προκάλεσε. Ο Guardian παραμένει δεσμευμένος στην ανεξάρτητη δημοσιογραφική κάλυψη της Ελλάδας και θα παραμένει πάντα.

Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία υπό μία εμπορική ομάδα και όχι από τους δημοσιογράφους μας. Η Έλενα Σμιθ, η ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα, είχε συμφωνήσει να κάνει μία ομιλία, αλλά δεν είχε ανάμιξη στη διοργάνωση, στην καθοδήγηση ή στην προώθηση του ταξιδιού».

Το πακέτο για Σάμο και Αθήνα κόστιζε 2.500 λίρες το άτομο. Και μάλιστα χωρίς τις πτήσεις. Αφορούσε σε διαμονή επτά νυχτών για τον Μάρτιο του 2019.

Περιελάμβανε την ευκαιρία συνάντησης με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, περιήγηση στη Σάμο από τοπικό δημοσιογράφο, πρόσβαση σε δημοσιογράφους, πολιτικούς, στελέχη ΜΚΟ και ειδικούς, επισκέψεις σε οινοποιείο και αμπέλι της Σάμου, επίσκεψη στο Σύνταγμα και συζήτηση εκεί για τις διαδηλώσεις που γίνονται με δημοσιογράφο και πρώην υπουργό (που δεν κατονομάζονται), «εξερεύνηση της οικονομικής κρίσης σε έναν μικρόκοσμο μέσα από προάστιο της Αθήνας και τις οργανώσεις αρωγής και τους δήμους που στηρίζουν τους πολίτες εν μέσω λιτότητας», επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά και συζήτηση για την προσφυγική κρίση με αξιωματούχους και οργανώσεις αρωγής, καθώς και συναντήσεις με ντόπιες οικογένειες για να διαμορφώσουν οι επισκέπτες εικόνα για τη ζωή τους.

Send this to a friend