Αθήνα

29 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η Μέι ξεκαθαρίζει: Δε θα γίνει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit - Θα πάω τη συμφωνία μέχρι τέλους

Θα πάει τη συμφωνία μέχρι τέλους δήλωσε η Τερέζα Μέι στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους η στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Θα πάει τη συμφωνία μέχρι τέλους δήλωσε η Τερέζα Μέι στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους η στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας εμφανίστηκε σίγουρη για τη συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ λέγοντας ότι διασφαλίζει τις προτεραιότητες και αυτά που είναι σημαντικά για τους Βρετανούς.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα, ούτε αναστροφή του Brexit, καθώς η ψήφος των πολιτών στο δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει σεβαστή. 

«Είμαι έτοιμη να προστατεύσω τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς», δήλωσε η Τερέζα Μέι και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το Brexit είναι μια δύσκολη διαδικασία και χρειάζονται θυσίες.

«Η προσέγγισή μου από την αρχή ήταν να βάλω πρώτα το δημόσιο συμφέρον. Όχι το κομματικό και σίγουρα όχι το προσωπικό» . 

«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από την αρχή, μετά από 40 χρόνια», είπε για τις διαδικασίες στις Βρυξέλλες, και σημείωσε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αγγίζει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

Για τους αντάρτες του κόμματος της, είπε πως ο βρετανικός λαός στήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι βουλευτές, που καλούνται να διασφαλίσουν ότι θα πρέπει «μα φύγουμε με τρόπο που είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βουλευτές του κόμματος θα δουν τη συμφωνία και θα αναγνωρίσουν τη σημασία της, που είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντα του βρετανικού λαού».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Η πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι κατανοεί τη δυσαρέσκεια κάποιων με τους συμβιβασμούς και προειδοποίησε ότι τυχόν απόρριψη της συμφωνίας θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες και αβεβαιότητες.

«Εάν δεν προχωρήσουμε με τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν", δήλωσε.

Ερωτηθείσα για το εάν θα παραμείνει πρωθυπουργός, εφόσον κερδίσει τη διαδικασία πρότασης μομφής στη βουλή, η Τερέζα Μέι υπογράμμισε: «Ηγεσία σημαίνει να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις, όχι τις εύκολες αποφάσεις».

 

Send this to a friend