Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Εικόνες φρίκης από τη επίθεση στην Κριμαία - Αυτός είναι ο 18χρονος μακελάρης

Την φρίκη βίωσαν σε τεχνική σχολή στην πόλη Κερτς στην Κριμαία με τουλάχιστον 19 νεκρούς από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας 18χρονος σπουδαστής Βλαντισλάβ Ροσλιακόφ.

Ο ίδιος αυτοκτόνησε αργότερα, μετά την επίθεση και το πτώμα του βρέθηκε στη βιβλιοθήκη της σχολής.

«Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ήταν μια μαζική δολοφονία που διέπραξε ένα άτομο μόνο του», τα κίνητρα του Ροσλιακόφ είναι προς το παρόν άγνωστα επειδή ο 18χρονος δεν είχε επιδείξει ποτέ επιθετική συμπεριφορά στη σχολή του.

Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στο κολέγιο και εξουδετερώθηκαν από τους πυροτεχνουργούς. Το Πολυτεχνικό Κολέγιο του Κερτς είναι μια σχολή που δέχεται εφήβους οι οποίοι έχουν επιλέξει την τεχνική κατεύθυνση στις σπουδές τους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, ο Ροσλιακόφ δεν είχε ποινικό μητρώο. Φοιτούσε στο τέταρτο έτος της σχολής και είχε λάβει υποτροφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας νεαρός με κοντά μαλλιά, που φοράει ένα λευκό μπλουζάκι και σκούρο παντελόνι, να κρατάει ένα τουφέκι και να κατεβαίνει μια σκάλα.

Ένας άλλος μαθητής, που είπε ότι ονομάζεται Σεργκέι, περιέγραψε ότι μόλις είχε βγει από το κτίριο στον δρόμο, όταν σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη στην Κριμαία. Τραυματίστηκε στο πόδι από συντρίμμια. Κρύφτηκε σε ένα άλλο κτίριο και, όταν τελείωσε η επίθεση, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. «Ήταν φριχτό. Έφερναν ανθρώπους αιμόφυρτους, κάποιοι δεν είχαν πλέον χέρια ή πόδια«, περιέγραψε. Μια ομάδα ψυχιάτρων και ψυχολόγων, που συνοδεύει την υπουργό Υγείας της Ρωσίας Βερόνικα Σκβατσόβα, αναμένεται στο Κερτς προκειμένου να βοηθήσει τους νεαρούς μαθητές να ξεπεράσουν το σοκ που έχουν υποστεί.

Ένας άλλος μαθητής είπε ότι βρισκόταν στην αυλή όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. «Τρέξαμε όλοι στον διάδρομο, κάποιοι ούρλιαζαν ότι ένας ένοπλος πυροβολούσε τον κόσμο. Μετά, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη. Ευτυχώς, είχα ήδη βγει έξω αλλά είδα το ωστικό κύμα που έσπασε τα παράθυρα», είπε, εμφανώς σοκαρισμένος.

Ο Σεμιόν Γκαβρίλοφ περιέγραψε στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaia Pravda ότι κρύφτηκε σε μια αίθουσα όταν είδε «έναν νεαρό που κρατούσε όπλο και περιφερόταν, πυροβολώντας όλον τον κόσμο». «Η αστυνομία έφτασε δέκα λεπτά αργότερα», διευκρίνισε.

Send this to a friend