Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λαφαζάνης για Τσίπρα: Είχε αποδεχθεί άτυπη συμφωνία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για συγκυβέρνηση- Eνδεχομένως με άλλο πρωθυπουργό

ΔΙΕΘΝΗ

Είναι αυτά τα πέντε ελληνικά νησιά «χαμηλού κινδύνου», σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Βρετανίας; – ΛΙΣΤΑ

«Αποκάλυψε την πράσινη λίστα ταξιδιωτικών προορισμών το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών» διερωτάται σε δημοσίευμά της η Independent, που εκτιμά ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναθεώρησε αθόρυβα τις ταξιδιωτικές οδηγίες, βάσει της κατάστασης της πανδημίας στις εκάστοτε χώρες του κόσμου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τέσσερις μήνες, οι διακοπές στο εξωτερικό ήταν απαγορευμένες. Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει την ταξιδιωτική απαγόρευση, τουλάχιστον από τη Βρετανία, από τις 17 Μαΐου.

Οι χώρες που θα καταχωρηθούν ως «κόκκινες» ή «πορτοκαλί» στο σύστημα αξιολόγησης κινδύνου, θα απαιτούν καραντίνα – σε ξενοδοχείο ή κατ’οίκον, αντιστοίχως.

Μόνον οι ταξιδιώτες που θα έρχονται από τις «πράσινες» χώρες της λίστας, θα μπορούν να αποφεύγουν την αυτο-απομόνωση, αν και θα πρέπει να πληρώνουν έξοδα για τεστ κορονοϊού.

Οι άνθρωποι της τουριστικής βιομηχανίας δεν μπορούν να κρύψουν τη δυσφορία τους από το γεγονός πως, μόλις 13 ημέρες πριν, δεν υπάρχει καμία σαφήνεια για το ποιες χώρες ή περιοχές θα ενταχθούν στην πράσινη λίστα.

Ωστόσο, η αναθεωρημένη σύσταση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αποκαλύπτει πως υπάρχουν περιοχές που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου.

Για την Ελλάδα, για παράδειγμα, η επίσημη σύσταση προειδοποιεί κατά των ταξιδιών στην Ελλάδα «βάζει της τρέχουσας αξιολόγησης κινδύνου λόγω Covid-19».

Έτσι, και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Independent, η αρμόδια υπηρεσία (FCDO) χαρακτηρίζει, μάλιστα, «χαμηλού κινδύνου» τα νησιά:

  • Κρήτη
  • Κω
  • Ρόδο
  • Ζάκυνθο
  • Κέρκυρα

και όλα τα Κανάρια.

Η Πορτογαλία, που αποτελεί μία από τις κύριες ευρωπαϊκές χώρες που ενδέχεται να είναι στην πράσινη λίστα, αξιολογείται ως χαμηλού ρίσκου χώρα, εκτός από τις Αζόρες όπου σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων στο Σάο Μιγκέλ.

Πηγή: lifo.gr

Εισαγγελική έρευνα κατά Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε
Γιατί ο Μπιλ Γκειτς είχε συμφωνήσει με τη σύζυγο του να πηγαίνει κάθε χρόνο διακοπές με την πρώην του
Καναδάς: Η Αλμπέρτα επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca
Μαλί: Γέννησε εννιάδυμα μια 25χρονη – Xαμόγελα χαράς μετά τον δύσκολο τοκετό
Adele: Κλείνει τα 33 και ποζάρει πιο αδύνατη και ανανεωμένη από ποτέ (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Η ισπανική δεξιά και η συντηρητική Ισαμπέλ Ντίας Αγιούσο επικράτησαν στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης