
ΔΙΕΘΝΗ
Τέλος στα φίλτρα ομορφιάς βάζει από σήμερα 14 Ιανουαρίου 2025 το Instagram. Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αφαιρεί τα φίλτρα ομορφιάς, βάζοντας τέλος στα αψεγάδιαστα πρόσωπα.
«Καταργούνται γιατί δημιουργούν μια αισθητική που άλλαξε την οπτική του χρήστη, την πείραξε, και μαζί με αυτό πείραζε τον αλγόριθμο με αποτέλεσμα να προωθεί τα δημοσιεύματα που έχουν φίλτρα», λέει στο MEGA ο Νίκος Βασιλάκος, ειδικός κυβερνοασφάλειας.
«Ο βασικός λόγος που αλλάζει αυτό είναι ότι δεν θέλουμε εξωραϊσμό της πραγματικότητας που δεν μπορούμε πια να ελέγξουμε». «Είναι μια τεράστια τεχνική διαδικασία. Μιλάμε για το πιο ‘hot’ μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το Instagram έχει ξεπεράσει οποιοδήποτε άλλο, οριακά και το TikTok», συμπληρώνει.
Για την απόφαση αυτήν τοποθετήθηκε η δημοσιογράφος Χριστίνα Πολίτη. «Προσπαθούν να το μαζέψουν αλλά τι σημασία έχει; Τώρα πια το fake είναι μόδα μεγάλη». «Είναι σαν να υπήρχε όλη η ‘φιλτροκατάσταση’ για να εξοικειωθούμε λίγο με τους AI λογαριασμούς», είπε από την πλευρά της η Έλενα Γαλύφα. Για το θέμα μίλησαν και η Σόφη Πασχάλη και ο Περικλής Κονδυλάτος.
«Υπάρχει μια πολύ σοβαρή διαταραχή που λέγεται διαταραχή σωματικής δυσμορφίας», λέει από την πλευρά του ο ψυχοθεραπευτής Γιώργος Λάγιος. «Σύμφωνα με αυτήν, οι άνθρωποι αρχίζουν και περνάνε άπειρο χρόνο προσπαθώντας να βρουν την ατέλεια στο πρόσωπο ή στο σώμα τους. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι αυτά τα άτομα είναι κοντά στα 13 – 14 στην εφηβεία και όσο μεγαλώνουν αρχίζουν και κάνουν πολλές πλαστικές».
Ροή Ειδήσεων

12/02/2025 | 09:40
Ενίσχυση Κεφαλαιαγοράς: Θέσπιση του «μυστικού πελάτη» για επιτόπιο έλεγχο σε τράπεζες, ασφαλιστικές και επενδυτικές εταιρείες

12/02/2025 | 09:21
Σεπόλια: Συνελήφθη φύλακας σιδηροδρομικής διάβασης επειδή δεν κατέβασε τις μπάρες – Κινδύνευσε οδηγός δικύκλου με παράσυρση
12/02/2025 | 09:10
Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να επενδύσουν περισσότερα στην άμυνά τους

12/02/2025 | 09:08
Κ. Παπαζάχος: Ο κόσμος δεν έπρεπε να φύγει από τη Σαντορίνη – Ανησυχία για την «κόπωση κινδύνου»
12/02/2025 | 09:00
Ο Γιώργος Καπουτζίδης απαντά για το παρασκήνιο με τη Δάφνη Μπόκοτα: «Δηλαδή χαζοί είμαστε;»

12/02/2025 | 08:50
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
12/02/2025 | 08:40
Καιρός: Άστατος στα δυτικά, επιστρέφει ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση
12/02/2025 | 08:30
Συντάξεις: Διορθώνει ο ΕΦΚΑ τα λάθη στις κρατήσεις της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων – Έγιναν με τις παλιές κλίμακες

12/02/2025 | 08:20
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η ΕΚΤ να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των συγκρούσεων στη σταθερότητα των τιμών – Να μην αποφασίσει μόνη για το «ψηφιακό ευρώ»

11/02/2025 | 12:26
Συγκλονίζει ο Γιάννος Παπαντωνίου: «Δεν είναι πολύ μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού»
11/02/2025 | 14:00
Άννα Αδριανού σε συγκλονιστική εξομολόγηση: «Πολλές φορές έπαιρνα τηλέφωνο σε αυτόν τον αριθμό, μέχρι που ακυρώθηκε»

11/02/2025 | 13:00
Ζωή Τηγανούρια για Eurovision: «Διεθνές πανηγύρι, κακή η απόπειρα να στείλουμε κάτι που μοιάζει με παραδοσιακό»
11/02/2025 | 07:57
Γρηγόρης Αρναούτογλου σε Γιώργο Αμούτζα: «Μπορείς να μου πεις γιατί πήγες στο J2US;»
11/02/2025 | 13:50
Λέκκας: Πρόκειται για κλασσική σμηνοσειρά – Η δραστηριότητα δεν έχει να κάνει με τις ηφαιστειακές διεργασίες

11/02/2025 | 15:48
Καίτη Γκρέυ: Τι περιέχει η διαθήκη της και ποιος είναι ένας από τους κληρονόμους της περιουσίας της;
11/02/2025 | 11:15
ΑΑΔΕ: Μαζικές διασταυρώσεις εισοδημάτων – Στο «μικροσκόπιο» εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ και influencers
11/02/2025 | 07:56
Τάκης Ζαχαράτος: «Αυτοί οι τέσσερις είχαν θυμώσει που τους σατίριζα, είναι γνωστό»

11/02/2025 | 08:00
Βασίλειος Κωστέτσος για Νικόλαο Ντε Γκρες και Χρυσή Βαρδινογιάννη: «Το αποτέλεσμα με απογοήτευσε»
Σχετικά Άρθρα

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βιρτζίνια λόγω χειμερινής καταιγίδας – «Καμπανάκι» στις μεσοατλαντικές πολιτείες
