
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ιρανός πυρηνικός επιστήμονας Μόχσεν Φαχριζάντ, ο αρχιτέκτονας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε στο Twitter ότι το Ιράν θα εκδικηθεί τις δολοφονίες επιστημόνων.
Ο Ιρανός εξέχων πυρηνικός επιστήμονας Μοχσέν Φαχριζαντέχ πεθανε σήμερα στο νοσοκομείο υποκύπτοντας στα τραύματα που υπέστη σε ένοπλη επίθεση, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά ΜΜΕ.
“Δυστυχώς, η ιατρική ομάδα δεν κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή και πριν από λίγα λεπτά, αυτός ο διευθυντής και επιστήμονας έφθασε στο υψηλό στάτους του μαρτυρικού θανάτου έπειτα από χρόνια προσπαθειών και αγώνα”, αναφέρει ανακοίνωση των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων που μεταδόθηκε από τα κρατικά ΜΜΕ.
Το Ισραήλ, ο «υπ’ αριθμόν 1» εχθρός της Τεχεράνης, είναι πιθανόν να εμπλέκεται στη δολοφονία του εξέχοντα πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποια απόδειξη.
«Αυτή η δειλία –με σοβαρές ενδείξεις για τον ρόλο του Ισραήλ– δείχνει την απελπισμένη πολεμοκαπηλία των δραστών» έγραψε στο Twitter ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. «Το Ιράν καλεί τη διεθνή κοινότητα, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σταματήσουν την επαίσχυντη τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να καταδικάσουν αυτήν την ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε.
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για την επίθεση, ανέφερε νωρίτερα ένας αξιωματούχος. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέφυγε επίσης να σχολιάσει το θέμα.
“Τις τελευταίες ημέρες της πολιτικής ζωής του (…) συμμάχου τους (σ.σ. του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) οι σιωνιστές (σ.σ. το Ισραήλ) επιδιώκουν να εντείνουν την πίεση στο Ιράν και να προκαλέσουν κανονικό πόλεμο”, έγραψε στο Twitter ο διοικητής Χοσεΐν Ντεγάν.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ έκανε ακόμη ένα βήμα προς την αποδοχή της ήττας του