Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός: «Ακούμε τους ασθενείς να φωνάζουν, σας παρακαλώ λυτρώστε με» – Συγκλονιστική μαρτυρία διευθύντριας της ΜΕΘ

ΔΙΕΘΝΗ

“Οχυρώνουν” τα σύνορα τους για τους πρόσφυγες- Ιταλοί στρατιώτες στην Ελληνο-αλβανική μεθόριο!

Όλες οι γύρω χώρες "οχυρώνονται" κατά των προσφυγικών ροών, με αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμα τον εγκλωβισμό των μεταναστών και των προσφύγων που είναι στη χώρα μας

Όλες οι γύρω χώρες “οχυρώνονται” κατά των προσφυγικών ροών, με αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμα τον εγκλωβισμό των μεταναστών και των προσφύγων που είναι στη χώρα μας.

[adsense]

Μάλιστα, στα ελληνοαλβανικά σύνορα θα υπάρχουν και άνδρες της ιταλικής αστυνομίας, με την Ιταλία να συνδράμει την Αλβανία στη φύλαξη των συνόρων της υπό τον φόβο ότι οι πρόσφυγες θα περάσουν στη γείτονα και μετά από εκεί στα ιταλικά παράλια μέσω της Αδριατικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40 που αναπτύσσονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα ένοπλα ιταλικά τμήματα, επισήμαιναν πηγές στα Τίρανα.

Η συμφωνία για μεικτές περιπολίες επετεύχθη κατά τη συνάντηση που είχαν πρόσφατα στη Ρώμη οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών, Αντζελίνο Αλφάνο και Φαϊμίρ Ταχίρι, και προβλέπει ιταλική βοήθεια σε προσωπικό και τεχνικά μέσα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της μεθορίου. Πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ των Τιράνων αναφέρουν ότι οι κοινές περιπολίες θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και από αύριο, Σάββατο 12 Μαρτίου.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνεργασίας συναντήθηκαν στην Αυλώνα οι αρχηγοί της αστυνομίας των δύο χωρών, για να εξειδικεύσουν τη συμφωνία των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Βούλγαροι στρατιώτες στα σύνορα!

Την ίδια ώρα, η Βουλγαρία έχει ήδη αναπτύξει στρατό κατά μήκος της συνοριογραμμής. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στρατός και συνοριοφυλακή της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν από κοινού άσκηση στον Προμαχώνα, με την επωνυμία «Σύνορα 2016» και σενάριο που βασιζόταν στην αντιμετώπιση μαζικής εισβολής προσφύγων από την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Νικολάι Νεντσέφ, αποκάλυψε πως «η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης», ενώ διεξάγονται ήδη πυκνές περιπολίες από αποσπάσματα του στρατού και της αστυνομίας στη μεθόριο και λαμβάνονται αυξημένα μέτρα.

[adsense]

Κομισιόν: Εκτακτα μέτρα για μην περάσουν οι μετανάστες από Αλβανία & Ιταλία

Υπενθυμίζεται πως και η Κομισιόν προετοιμάζεται για να «κλείσει» νέους διαδρόμους μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέοι μεταναστευτικοί διάδρομοι, μέσω Αλβανίας ή Ιταλίας, η αρμόδια για θέματα μετανάστευσης εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, επεσήμανε χθες πως δεν υφίσταται ακόμα μία τέτοια πραγματικότητα, ωστόσο προετοιμάζονται «σχέδια έκτακτης ανάγκης» για την περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό το σενάριο.

Πρόσθεσε, δε, πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπήρξε ενημέρωση, τόσο από τη Frontex, όσο και από τα κράτη, για τα επιπλέον μέτρα που πήραν στα σύνορά τους η Σλοβενία, η Κορατία και η ΠΓΔΜ. «Επιβεβαίωσαν όλες οι χώρες πως ακολουθούν την ίδια πολιτική, πως εφαρμόζουν πλήρως τον Κώδικα Σένγκεν και επομένως δεν αφήνουν να περάσουν στο έδαφός τους όσοι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής ή δεν έχουν σκοπό να αιτηθούν ασύλου εκεί» είπε χαρκτηριστικά.

Σκόπια: «Εάν δεν κλείναμε τα σύνορα, θα γέμιζε τζιχαντιστές η Ευρώπη…»

Εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ προκαλεί και πάλι, αναφέροντας μάλιστα σε συνέντευξή του στη Βild πως «εάν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα, θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, δήλωσε ότι «η Ελλάδα βάζει σφραγίδα σε πρόσφυγες με ψεύτικα στοιχεία». Παράλληλα, ο Σκοπιανός πρόεδρος εκφράζει και τα παράπονά του λέγοντας ότι «από την σκοπιά της ΕΕ, του των ευρωπαϊκών χωρών, της Σένγκεν, του ΝΑΤΟ, δεν είμαστε τίποτε, δεν μας θέλει κανείς».

Eπιπρόσθετα, δηλώνει «πικραμένος» και εξηγεί ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα «δεν παίρνουν ούτε σεντ» από τους «28» για το προσφυγικό, ενώ συνεχίζει τονίζοντας ότι αν και η Ε.Ε. «προστατεύει» την χώρα του από την Ελλάδα ώστε «να μην προωθούνται πρόσφυγες», η Αθήνα παίρνει πάλι 700 εκατ. ευρώ από την ΕΕ. «Για εμάς δεν υπάρχει ούτε σεντ», λέει.

[adsense]

«Ήμασταν πάντοτε θύματα των θεσμών της ΕΕ, για 25 χρόνια μας λένε ψέματα και μας κοροϊδεύουν», λέει και συνεχίζει: «Εάν είχαμε επαναπαυτεί στις Βρυξέλλες και δεν είχαμε δράσει μόνοι μας, θα είχαμε εδώ και καιρό πλημμυρίσει με τζιχαντιστές». Σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρόεδρο, οι αρχές της χώρας έχουν διαπιστώσει πλαστά έγγραφα σε 9.000 περιπτώσεις.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ δεν σταμάτησε όμως μόνο εκεί και εκτόξευσε κατηγορίες κυρίως προς την Γερμανία και για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΠΓΔΜ, διέθετε πληροφορίες για υπόπτους ως τζιχαντιστές τις οποίες ‘οταν θέλησε να διαβιβάσει στην ευρωπαϊκή πλευρά δεν βρήκε ανταπόκριση. «Κανείς δεν ήθελε τα στοιχεία μας, μας είπαν πως είμαστε τρίτη χώρα και δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή πληροφοριών», δήλωσε στην Bild.

Τί ετοιμάζει η Τουρκία…; Τεράστια αύξηση της δαπάνης για στρατιωτικό εξοπλισμό!

Tην ίδια στιγμή, σε μεγάλη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, προχωρά η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, η εκτελεστική επιτροπή της Αμυντικής Βιομηχανίας αποφάσισε, σε συνεδρίαση υπό την προεδρία του, την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά 5,9 δισ. δολάρια. Εξ αυτών, τα 4,5 δισ. δολάρια θα απορροφηθούν από προγράμματα για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Στα εγκριθέντα προγράμματα περιλαμβάνεται η κατασκευή 17 νέων επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 από την τουρκική αεροναυπηγική εταιρεία ΤΑΙ, σε συνεργασία με το ιταλοβρετανικό κονσόρτσιουμ AugustaWestland. Ήδη έχουν κατασκευασθεί 10 επιθετικά ελικόπτερα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος. Η Τουρκία φιλοδοξεί να καταστεί σύντομα ικανή να κατασκευάζει μόνη της τους κινητήρες των εν λόγω ελικοπτέρων.

Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα του διαθέτει πλέον τεχνογνωσία για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροπλάνων αποκλειστικά από την ΤΑΙ. Ηδη, τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δοκιμαστική πτήση του πρωτότυπου τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Anka, το οποίο εκτέλεσε τετράωρη πτήση παρατήρησης και εξερεύνησης, σε ύψος 19.000 ποδιών (περίπου 5.800 μέτρα).

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισήμανε ότι οι εξαγωγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 35% το πρώτο δίμηνο του 2016. Η επέκταση του κλάδου αποτελεί σταθερή επιδίωξη της τουρκικής κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, υπό την επίδραση και της συριακής κρίσης.

Aδιανόητες εικόνες συνωστισμού: Χιλιάδες κόσμου ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς μάσκες στον άλλο στο γάμο του εγγονού αρχιραβίνου (vid)
Έκρυβε το πτώμα της μητέρας του για να παίρνει τη σύνταξή της
Ιταλία: Μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και των νεκρών στην Ιταλία
Αμερικανικές εκλογές: Το Μίσιγκαν επικύρωσε τη νίκη Μπάιντεν – Στην Τζάνετ Γέλεν το υπουργείο Οικονομικών
Εμβόλιο Οξφόρδης: 70% προστασία από τον κορονοϊό- Πιο φθηνό και εύκολο στην μεταφορά
Τρίχρονο αγοράκι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύντροφο της μητέρας του