
ΔΙΕΘΝΗ
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αιώνιας Πόλης, η Ρόμα, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ροζ σκανδάλου.
Σύμφωνα με την Il Fatto Quotidiano, το περασμένο φθινόπωρο ένας νεαρός παίκτης της ομάδας ζήτησε από μια νεαρή υπάλληλο του συλλόγου το κινητό της τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει μια κλήση. Όμως, από τη συσκευή πήρε και ένα βίντεο της γυναίκας, το οποίο την απεικόνιζε σε προσωπικές στιγμές με τον σύντροφό της, και το διέδωσε σε συμπαίκτες του.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το βίντεο έφτασε σε πολλά χέρια, συμπεριλαμβανομένης και μελών της Διοίκησης της εταιρείας, μέσω διαφόρων chat, προκαλώντας και διάφορα σεξιστικά σχόλια. Στη συνέχεια, αφού το όνομα του παίκτη έφτασε στο Ανθρώπινο Δυναμικό του συλλόγου, αυτός λύγισε και ομολόγησε την πράξη του.
Αυτό που όμως προκαλεί αίσθηση στον Ιταλικό Τύπο είναι το γεγονός πως ο σύλλογος προέβη στην απόλυση του θύματος, κάνοντας λόγο για “περιβαλλοντολογική ασυμβατότητα”.
Επιπλέον, στην επιστολή απόλυσης γίνεται λόγος για βίντεο που “αυτό είδε μεγάλο μέρος του προσωπικού και των παικτών της Εταιρείας” και σημειώνεται το “ασυμβίβαστο της συνέχισης της εργασιακής σχέσης με την ήρεμη και κανονική πορεία των δραστηριοτήτων της Εταιρείας”.
Η Il Fatto Quotidiano αναφέρει πως, ενώ στο θύμα θα καταβληθεί αποζημίωση απόλυσης, την απόλυση ακολούθησε και “βιαστική συνοδεία προς τις πύλες της έδρας από φρουρούς ασφαλείας”.
Από την εφημερίδα προκύπτει επίσης πως ο παίκτης που πρώτος διέδωσε το βίντεο, συνεχίζει να παίζει στην ομάδα, ενώ κανένας – μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης – δεν προέβη σε σχόλιο στην εφημερίδα μέχρι τη στιγμή του δημοσιεύματος.
Η Ιταλική εφημερίδα σχολιάζει ως “ακατανόητη” τη στάση της Ρόμα, μιας εταιρείας “εισηγμένη στο χρηματιστήριο και αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους”, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως της ομάδας ηγείται “εδώ και σχεδόν ένα χρόνο μια γυναίκα όπως η Ελληνίδα Διευθύνουσα Σύμβουλος Λίνα Σουλούκου”.
Η υπόθεση ενδέχεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Όπως υπενθυμίζει η Il Fatto Quotidiano, στην Ιταλία, από το 2019 υπάρχει το αδίκημα του λεγόμενου εκδικητικού πορνό – revenge porn εις την Αγγλικήν – σύμφωνα με το οποίο η διάδοση ιδιωτικών εικόνων σεξουαλικής φύσης “χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου που τραβήχτηκε σε βίντεο τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως έξι έτη και πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Οι ποινές αυξάνονται στην περίπτωση συντρόφου ή πρώην συντρόφου”.
Πηγή: ertnews.gr
<>
<>
Ροή Ειδήσεων

15/07/2025 | 23:20
Καιρός: Τροπικό κλίμα με παρατεταμένα 38αρια και αποπνικτική ατμόσφαιρα – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

15/07/2025 | 23:00
Θεσσαλονίκη: «Σώματα και Αφηγήματα» – Μουσικοκινητική παράσταση από τους Bodyterranean και τον Γιάννη Χαρούλη
15/07/2025 | 22:50
Ρέγες: «Κάνουμε πράξη όσα είχαμε υποσχεθεί με τον κ. Καρυπίδη, καλώ τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια»
15/07/2025 | 22:30
Απολογητικό υπόμνημα Μουρτζούκου: Επικαλείται τραυματική παιδική ηλικία – Κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον

15/07/2025 | 22:22
Ίλιον: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση με εγκατάλειψη – «Δεν προλάβαμε να κάνουμε βήμα, είμαστε χάλια»
15/07/2025 | 22:20
Αναστολή λειτουργίας εγκαταστάσεων πετρελαιοπηγής στο Ιρακινό Κουρδιστάν λόγω επίθεσης με drone
15/07/2025 | 22:10
Φοιτητικοί σύλλογοι: Διαφωνούν με τις διαγραφές και τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα πανεπιστήμια

15/07/2025 | 22:10
O Τραμπ διαψεύδει τους Financial Times πως ζήτησε επίθεση στη Ρωσία – «Ο Ζελένσκι δεν πρέπει να χτυπήσει τη Μόσχα»

15/07/2025 | 15:48
Γεράσιμος Μιχελής: Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις του ηθοποιού μέσα από το νοσοκομείο
15/07/2025 | 16:32
Ο Γεράσιμος Μιχελής στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη: «Σε ένα καφέ έγινε η συμφωνία για το “Πάρα Πέντε” με τον Γιώργο Καπουτζίδη»
15/07/2025 | 15:41
Πέτρος Φιλιππίδης: Η Αφροδίτη Γεωργούση «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου – «Αισθάνομαι δικαιωμένη»
15/07/2025 | 08:14
Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται προσαύξηση στην επικουρική έως 300 ευρώ τον μήνα [πίνακες για όλα τα ταμεία]
15/07/2025 | 16:09
Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσφεύγει στον Άρειο Πάγο – «Ο νομικός αγώνας συνεχίζεται», λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

15/07/2025 | 13:30