• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 18:30

Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κακόγουστα σχόλια χαρακτηρίζει ο Μ. Σχοινάς τα περί μεθυσιού του Γιούνκερ και αποδίσει το τρέκλισμα σε κρίση ισχιαλγίας

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν για το ασταθές περπάτημα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο επίσημο δείπνο στις Βρυξέλες, ο  εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτήρισε τα σχόλια κακόγουστα.

Συνέχισε μάλιστα υποστηρίζοντας ότι πέρασε «Μια έντονη, επώδυνη κρίση ισχιαλγίας, που συνοδεύτηκε από κράμπες στα πόδια» ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο 63χρονος πρόεδρος της Κομισιόν εθεάθη να δυσκολεύεται να κρατήσει την ισορροπία του πριν από ένα επίσημο δείπνο στις Βρυξέλλες και έσπευσαν να τον στηρίξουν οι πρωθυπουργοί Ολλανδίας και Πορτογαλίας, Ρούτε και Κόστα αντίστοιχα.

Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν ο κ. Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτήρισε «κάτι παραπάνω από κακόγουστη» την ερώτηση.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που έγραφαν πως ο Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, κάνοντας λόγο για δημοσίευματα «δίχως τακτ» και σκανδαλοθηρία σε βάρος του πρόεδρου της Κομισιόν, «φωτογραφίζοντας» βρετανικές εφημερίδες τάμπλοιντ.

«Δεν νομίζω ότι είναι ευγενικό, δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο», είπε. Σημείωσε δε ότι, όταν υποχώρησε η κρίση της χρόνιας ισχιαλγίας και της κράμπας, ο κ. Γιούνκερ «παρέστη κανονικά στο δείπνο κι ο πόνος εξαφανίστηκε».

Κι αφού μετέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου τις δημόσιες ευχαριστίες του προέδρου της Κομισιόν προς τους δύο πρωθυπουργούς που τον υποβάσταζαν, τόνισε:

«Το πρόγραμμά του είναι πλήρες. Το πρόγραμμά του δεν έχει αλλάξει καθόλου».

Ο Γιούνκερ θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στο Πεκίνο για τη σύνοδο ΕΕ-Κίνας, στο Τόκιο για την υπογραφή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Ιαπωνίας και από εκεί στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Send this to a friend