• Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου
  • 14:01

Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Αυτός είναι ο «γιατρός του θανάτου» που διαμέλισε τον Τζαμάλ Κασόγκι ενώ ήταν ακόμη ζωντανός

Ο ιατροδικαστής Σαλάχ αλ Τουμπαίγκι είναι ο «γιατρός του θανάτου», ο άνθρωπος που σύμφωνα με τις αρχές αποκεφάλισε ζωντανό και διαμέλισε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο στυγερός δολοφόνος, ο οποίος είναι μέλος της 15μελούς ομάδας που έφτασε στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν την εξαφάνιση του δημοσιογράφου της Washington Post, έχει εκπαιδευτεί στη Βρετανία και στην Αυστραλία με υποτροφία από τη Σαουδική Αραβία.

Είχε κάνει σπουδές στην Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης το 2004 ενώ το 2015 ειδικεύτηκε για 3 μήνες στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στην Μελβούρνη ως εγκληματολόγος στην Παθολογική Ανατομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για την αναγνώριση θυμάτων από μαζικές καταστροφές και νεκροψίες. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Σαουδαραβικής επιτροπής ιατροδικαστών.

Ήταν αυτός που πρότεινε στους υπόλοιπους που βρίσκονταν στο δωμάτιο να φορέσουν ακουστικά ώστε να μην ακούνε τις κραυγές του Κασόγκι την ώρα που τον τεμάχιζε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Έκοψε όλα τα δάχτυλα των χεριών του Κασόγκι, τον αποκεφάλισε και έβαλε το διαμελισμένο πτώμα του σε οξύ. Πληροφορίες των αρχών αναφέρουν ότι ο δολοφόνος είχε μαζί του ένα πριόνι οστών όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.

Η εμπλοκή του Σαλάχ αλ Τουμπαίγκι στη δολοφονία του Κασόγκι αποκαλύπτεται μέσω των ηχητικών ντοκουμέντων που έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές αρχές και δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιήσει.

Send this to a friend