Αθήνα

28 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κατακραυγή στο Facebook για το βίντεο της σφαγής στη Νέα Ζηλανδία - Παρέμεινε αναρτημένο επί ώρες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προβολή live βίντεο διάρκειας 17 λεπτών της επίθεσης του μακελάρη στα τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προβολή live βίντεο διάρκειας 17 λεπτών της επίθεσης του μακελάρη στα τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία.

Αν και το Facebook ανέφερε ότι αφαίρεσε το βίντεο, έπειτα από ειδοποίηση της αστυνομίας, το βίντεο παρέμενε αναρτημένο σε σελίδες στο Facebook,  το Twitter το YouTube, το Instagram και το WhatsApp.

Το βίντεο διαδόθηκε σε ελάχιστο χρόνο σε πολλές ηλεκτρονικές εφαρμογές με το Facebook, το Twitter, το YouTube και το Mega να αναφέρουν ότι έχουν ήδη λάβει μέτρα για να αφαιρέσουν αντίγραφα του υλικού. Πολλοί χρήστες κινηματογράφησαν το βίντεο καθώς έπαιζε στα κινητά τους τηλέφωνα ή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να αποφύγουν συστήματα ανίχνευσης των εταιρειών.

Ο Κλέμεντ Τιμπόλτ, αναλυτής στον ιστότοπο ανάλυσης οικονομικών δεδομένων Investing.com. ανέφερε ότι το  Facebook «βοήθησε στην παροχή μιας πλατφόρμας για την σημερινή φρικαλέα επίθεση και αναμφίβολα θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τη διευκόλυνση διάδοσης αυτής».Το YouTube προσπαθεί να εντοπίσει αντίγραφα του βίντεο με χρήση συγκεκριμένου εργαλείου για την ανίχνευση βίαιου υλικού.

Σημειώνεται ότι η μετοχή του Facebook σημείωσε πτώση  2,5% .

 

Send this to a friend