
ΔΙΕΘΝΗ
Το Κίεβο δεν μπορεί να διεξαγάγει καν συνομιλίες με τη Μόσχα έπειτα από την οργάνωση των δημοψηφισμάτων για την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσία, όπου ανακοινώθηκε ήδη χθες Τρίτη το βράδυ η επικράτηση του «ναι», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Η αναγνώριση από τη Ρωσία των ψευτοδημοψηφισμάτων», η «εφαρμογή του σεναρίου της Κριμαίας», η «νιοστή προσπάθεια προσάρτησης τμήματος της ουκρανικής επικράτειας» σημαίνει «πως δεν μπορούμε να συζητήσουμε με τον νυν ρώσο πρόεδρο» Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ο κ. Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένη παρέμβασή του που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΑ.
Εκφράστηκε προτού ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στη Χερσώνα, στη Ζαπορίζια και στη Λουγκάνσκ, όπου το «ναι» στην ένταξη στη Ρωσία κέρδισε με μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τις φιλορωσικές αρχές. Αργότερα, τη νίκη του «ναι» ανακοίνωσαν και οι αρχές της Ντανιέτσκ.
Στην παρέμβασή του στον ΟΗΕ, ο ουκρανός πρόεδρος κατήγγειλε τα δημοψηφίσματα, κατ’ αυτόν «φάρσα» με αποτελέσματα καθορισμένα «εκ των προτέρων».
Χαρακτήρισε «την προσάρτηση των περιοχών» της Ουκρανίας στη Ρωσία «την πιο βάρβαρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Από τη σκοπιά του κ. Ζελένσκι, η Ρωσία πρέπει «να διωχτεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς» εξαιτίας των ενεργειών της, ή τουλάχιστον να ανασταλεί η συμμετοχή της σε αυτούς.
«Οι απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων έχουν γίνει σταθερά των ρώσων αξιωματούχων και προπαγανδιστών», κατήγγειλε ακόμη, καθώς το Κρεμλίνο υπενθύμισε χθες Τρίτη ότι το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα προβλέπει τη χρήση τέτοιων όπλων σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του ρωσικού εδάφους.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ροή Ειδήσεων

21/03/2023 | 19:35
Τάσος Μπουγάς: Σιγά μην πάρω τηλέφωνο την Θεοδωρίδου! Μόνο ο «Πλανητάρχης» θα μπορούσε να πάει στη Σελήνη
21/03/2023 | 19:06
Ξάνθη: Ξεκίνησε βεντέτα για το άγριο φονικό – Έκαψαν τα σπίτια του δολοφόνου και του αδελφού του! «Θα τον σκοτώσω», λέει η κόρη του θύματος
21/03/2023 | 18:18
Βασίλης Μπισμπίκης: Στις εκλογές θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ! Η μόνη τιμωρία αυτήν τη στιγμή είναι να μην τους ξαναψηφίσουν, να ξεκουμπιστούν
21/03/2023 | 18:12
Το υπ. Μεταφορών έβαλε πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ το 2021 για την τηλεδιοίκηση και μετά έδωσε… αποζημίωση 2,7 εκατ. ευρώ στην Κοινοπραξία
21/03/2023 | 17:48
Η Καίτη Φίνου μας δείχνει το δωμάτιο στο οποίο μένει μετά την οικονομική της κατάρρευση: «Αναγκάστηκα…»

21/03/2023 | 17:30
Τέμπη: H Ακαδημία Αθηνών θα τιμήσει τους «νεαρούς και ηρωικούς διασώστες» της τραγωδίας

20/03/2023 | 12:10
Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής μου εποπτείας συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία
21/03/2023 | 14:26
Αποτροπιασμός στη Νέα Σμύρνη: Εξέδιδαν 14χρονη από ίδρυμα! Χειροπέδες σε 30χρονο μαστροπό και 3 πελάτες
20/03/2023 | 17:07
Γεραπετρίτης για Τσίπρα: Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο δεν επισκέφθηκε

20/03/2023 | 10:26
Η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Η τοποθέτηση Καραμανλή, Χρυσοχοΐδη και Σπίρτζη – Ζητήθηκε να κληθούν και άλλα πρόσωπα
20/03/2023 | 13:31
Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα: Το νέο υπερπολυτελές τους σπίτι και ο αγιασμός από τον Ιερώνυμο
21/03/2023 | 12:47
Τέμπη: Ο Λυκουρέζος αποκαλύπτει τις διώξεις που μπορεί να φτάσουν σε πολιτικά πρόσωπα
20/03/2023 | 19:39
Δημοσκόπηση Alco: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,3% το ΠΑΣΟΚ – 35% λένε καλύτερη η κυβέρνηση ΝΔ έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ
21/03/2023 | 14:46
Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον άνδρα που κλειδώθηκε με τα παιδιά του σε IX και άνοιξε φιάλη υγραερίου

19/03/2023 | 12:07
Βέροια: «Έθαψαν» την τραγουδίστρια με πανέρια– Τραγουδούσε «εγκλωβισμένη» από γαρύφαλλα
20/03/2023 | 16:43