
ΔΙΕΘΝΗ
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, με το Κίεβο να «δείχνει τα δόντια» του το πρωί του Σαββάτου 08/10, με την ανατίναξη της γέφυρας που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία.
Σημειώνεται, πως η φωτιά που σύμφωνα με τη Ρωσία ξεκίνησε από έκρηξη ενός φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο της γέφυρας και επεκτάθηκε σε βαγόνια που κουβαλούσαν καύσιμα, αποκόβει τη Μόσχα από τη στρατηγικής σημασίας χερσόνησο.
Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, φαίνεται να παραδέχεται πως το Κίεβο βρίσκεται πίσω από την έκρηξη.
«Η γέφυρα της Κριμαίας ήταν η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, οποιαδήποτε κατοχή της Ρωσίας πρέπει να εξαλειφθεί», ανέφερε στο twitter.
Crimea, the bridge, the beginning. Everything illegal must be destroyed, everything stolen must be returned to Ukraine, everything occupied by Russia must be expelled. pic.twitter.com/yUiSwOLlDP
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) October 8, 2022
Closer look at the collapsed road span of the Crimean bridge pic.twitter.com/ZW1OOAKdns
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) October 8, 2022
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, για τις εξελίξεις έχει ενημερωθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν από τον πρωθυπουργό της χώρας, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους επικεφαλής του υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης και του υπουργείου Μεταφορών, καθώς και από τον επικεφαλής της αστυνομίας, είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής του υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος.
Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε -με μεγάλο κόστος- κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία.
Την εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.
Μέσω αυτής διέρχονται τόσο τρένα όσο και οχήματα και έχει καίριο ρόλο ως προς τη μεταφορά προσώπων και αγαθών σ τη χερσόνησο. Από την άλλη, για το Κίεβο αποτελεί μισητό σύμβολο της προσάρτησης της Κριμαίας.
Η Ρωσία διαβεβαίωνε πρόσφατα πως η γέφυρα είναι ασφαλής, παρά τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα είχε απειλήσει με αντίποινα την Ουκρανία αν οι δυνάμεις της αποπειραθούν να την καταστρέψουν.
Στην Κριμαία έχουν καταγραφεί αρκετές εκρήξεις τους τελευταίους μήνες, πιθανόν εξαιτίας ουκρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως η έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη στρατιωτική βάση Τζάνκοϊ τον Αύγουστο, που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές.
Ροή Ειδήσεων

31/03/2023 | 00:57
Το τουρκικό κοινοβούλιο κύρωσε το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
31/03/2023 | 00:37
Ρέντη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε κάνναβη – Τρεις συλλήψεις

31/03/2023 | 00:27
Το ΕSPN αποθεώνει τον Giannis! «Τέιτουμ, Γιόκιτς και Εμπίντ δεν είναι καν στο ίδιο επίπεδο»
30/03/2023 | 23:42
Γιάννης Ζουγανέλης για Μπουλά: Μακάρι ο Σάκης να αγαπούσε τον εαυτό του όσο τον αγαπούσαμε εμείς
30/03/2023 | 20:30
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 4,7 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 9,4% το ΠΑΣΟΚ
29/03/2023 | 20:01
Στη συγκέντρωση Μητσοτάκη, στη Γλυφάδα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και Μπέσσυ Αργυράκη

29/03/2023 | 19:36
Μετά το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Παναγούλης στηρίζει ΝΔ! «Δίνω ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη»
29/03/2023 | 18:59
Σπύρος Λούης: Τι είπε στον Χίτλερ όταν του έδωσε κλάδο ελαίας στην τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Βερολίνου το 1936
29/03/2023 | 07:04
Τέμπη: Συγκλονίζει ο 8χρονος γιος της στρατιωτικού που σκοτώθηκε – «Μισώ τη μαμά μου που μπήκε σε αυτό το τρένο»

29/03/2023 | 16:33
Τέμπη: Ευχάριστα νέα! Πήρε εξιτήριο ο φοιτητής που βρισκόταν στο κυλικείο μαζί με τη σύντροφό του
29/03/2023 | 18:17
Αργυρούπολη: Κάθειρξη 10 ετών στον 47χρονο για τον «ανελέητο» ξυλοδαρμό της συντρόφου του
30/03/2023 | 20:02
Αποχαιρέτησε το ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης – Τι είπε στην τελευταία του ομιλία

30/03/2023 | 11:36
Δημοσκόπηση MRB: Θετικά βλέπει το 31,6% την πρόταση Ανδρουλάκη για άλλο πρωθυπουργό
29/03/2023 | 17:24
Γ. Πούπκος: Θα πηγαίνουμε σε εκλογές μέχρι να… δύσει ο ήλιος για να βγει αυτοδύναμος ο κ. Μητσοτάκης;
30/03/2023 | 21:49
Μητσοτάκης: Κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για περισσότερες δουλειές και αύξηση του κατώτατου μισθού

29/03/2023 | 16:18