Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Νέα πρόκληση από το ψευδοκράτος στην Κύπρο: Στέλνει στο δικαστήριο τους ψαράδες που συνέλαβαν Τούρκοι με ρεσάλτο

Ο "υπουργός εξωτερικών" του ψευδοκράτους στην Κύπρο, Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε ότι οι πέντε Αιγύπτιοι που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες επάνω στο ψαροκάικο θα οδηγηθούν σε λεγόμενο "δικαστήριο" για να ζητηθεί η κράτηση τους και να ανακριθούν!

Υπενθυμίζεται ότι το καΐκι έχει ρυμουλκηθεί στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας είναι η 4ηφορά που καΐκια της δέχονται παρενόχληση από τους Τούρκους αλλά είναι η πρώτη φορά που προχώρησαν σε σύλληψη των μελών του πληρώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πάντως, το καΐκι είχε ρίξει παραγάδια σε διεθνή ύδατα μεταξύ του Ακάμα και του Κορμακίτη στα βορειοδυτικά της Κύπρου, όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος που θέλησε να κάνει έλεγχο. Τούρκοι ένοπλοι στρατιώτες ανέβηκαν στο καΐκι και συνέλαβαν τους πέντε Αιγύπτιους οδηγώντας το πλοίο στα κατεχόμενα.

Από την πλευρά της η Λευκωσία έχει κάνει διάβημα στον ΟΗΕ ενώ η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ UNFICYP καταβάλλει προσπάθειες για απελευθέρωση των πέντε και παράδοση του καϊκιού στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που το διαχειρίζεται.

Send this to a friend