Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Κόμπι Μπράιαντ: Η «αυτοκρατορία» που αφήνει πίσω του και η κληρονομιά των δισεκατομμυρίων

Πέραν της κληρονομιάς και της ιστορίας που αφήνει πίσω του, ο Κόμπι Μπράιαντ αφήνει και μια ολόκληρη «αυτοκρατορία» από επιχειρήσεις, με δισεκατομμύρια έσοδα.

Πέραν της κληρονομιάς και της ιστορίας που αφήνει πίσω του, ο Κόμπι Μπράιαντ αφήνει και μια ολόκληρη «αυτοκρατορία» από επιχειρήσεις, με δισεκατομμύρια έσοδα.

Ο «Black Mamba», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ όλων των εποχών. Μάλιστα, πολλοί τον θεωρούν ίσως τον καλύτερο, τοποθετώντας τον ακόμη και πάνω από τον Μάικλ Τζόρνταν.

Η κληρονομιά του Κόμπε θα παραμείνει για πάντα στο προσκήνιο της ιστορίας του μπάσκετ. Ωστόσο, αφήνει πίσω του και μια μεγάλη χρηματική κληρονομιά, καθώς υπήρξε το πρόσωπο πολλών μεγάλων brand.

Πέραν της πολυετούς καριέρας του στο ΝΒΑ, ο Κόμπε Μπράιαντ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος επιχειρηματικά, καταφέρνοντας να χτίσει μια αυτοκρατορία πίσω από το όνομά του, με δισεκατομμύρια ευρώ για έσοδα.

Η επιχειρηματική δράση του Κόμπε Μπράιαντ

-Το 2013 ο Μπράιαντ ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Bryant Stibel μαζί με τον ιδρυτή του Web.com, Jeff Stibel. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επενδύσεις σε δεκάδες εταιρείες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και δεδομένων.

-Παράλληλα ο ίδιος ο Κόμπε είχε προσωπικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο λανσάρισμα ενός αθλητικούς ενεργειακού ποτού με την επωνυμία, Body Armor.

-Το 2016, ο Μπράιαντ ίδρυσε επίσης το Granity Studios, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στη δημιουργική αφήγηση γύρω από τον αθλητισμό. Μέσα από αυτή την εταιρεία, έγραψε και διηγήθηκε και την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους το 2018.

-Ο θρύλος του NBA έχει δημιουργήσει και τη δική του τεράστια αθλητική ακαδημία με το όνομα Mamba Academy, στην οποία και κατευθυνόταν με τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου. Μέσω αυτής ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ για τους νέους που ονομάζεται Mamba League με στόχο να δώσει σε εκατοντάδες παιδιά δωρεάν πρόσβαση στο άθλημα.

-Το 2003, ο σούπερ σταρ των Λέικερς υπέγραψε για πρώτη φορά συμφωνία και με τη διάσημη αθλητική εταιρεία Nike, βοηθώντας την να εδραιώσει τη θέση της στον κόσμο του μπάσκετ.

-Τέλος, ο “Black Mamba” είχε επίσης εμπορικές συνεργασίες με μια σειρά άλλων κορυφαίων εμπορικών σημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των McDonald’s (MCD), της Sprite, της Nintendo (NTDOF) και της Turkish Airlines.

Send this to a friend