Αθήνα

7 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Επιχείρηση αλά Οτσαλάν στο Κόσοβο: Απήχθησαν από τη μυστική υπηρεσία έξι Τούρκοι ως γκιουλενιστές

Με την κατηγορία ότι πρόκειται για γκιουλενιστές απήχθησαν στο Κόσοβο και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία προκειμένου να δικαστούν έξι Τούρκοι.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει πως οι συλλήψεις έγιναν σε συνεργασία των κοσοβάρικων υπηρεσιών ασφαλείας με την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT (Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών Τουρκίας), και ότι οι έξι άνδρες «επέστρεψαν» στην πατρίδα τους με ιδιωτικό τουρκικό αεροσκάφος.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι, κατήγγειλε μέσω Twitter πως δεν είχε ενημερωθεί για την όλη επιχείρηση και συνεπώς ότι θα δράσει «σύμφωνα με τις νομικές και συνταγματικές εξουσίες» που διαθέτει. Οι καταζητούμενοι Τζιχάν Οζκάν, Καχραμάν Ντεμίρεζ, Χασάν Χουσεϊίν Γκιούνακαν, Μουσταφά Ερντέμ, Οσμάν Καράκαγια και Γιουσούφ Καραμπίνα παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με το Anadolu οι έξι συλληφθέντες φέρεται να δρούσαν στο όνομα του κ. Γκιουλέν στα Βαλκάνια και του έστελναν χρήματα στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζει αυτοεξόριστος από το 1999.

Send this to a friend